Županija Župa dubrovačka

PREGLEDAN ŽUPSKI SUSTAV ODVODNJE

Onečišćenje u Mlinima zbog obilne kiše tokom rječice Vrelo?

PREGLEDAN ŽUPSKI SUSTAV ODVODNJE

Iz Općine Župa dubrovačka oglasili su se nakon što je županijski Zavod za javno zdravstvo jučer obavijestio javnost kako je more u Mlinima onečišćeno fekalnim vodama:

-Vezano za obavijest Zavoda za javno zdravstvo da rezultati analize mora za kupanje na plaži Mlini u Općini Župa dubrovačka, uzorkovanog 14. rujna, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli obavještavamo vas da je provedena kontrola i pregled sustava odvodnje otpadnih voda na području naselja Mlini, a posebno rad crpne stanice Mlini. Nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu niti curenja unutar sustava. S obzirom da je uzorak uzet na mjestu uljeva rječice Vrelo u more kod hotela Mlini, velika je vjerojatnost da je kratkotrajno onečišćenje uzrokovano tokom rječice Vrelo uslijed veće količine oborina prethodnih dana - poručuju iz Općine Župa dubrovačka.

Dodaju kako će se u dogovoru sa Zavodom provesti ispitivanje na više lokacija kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima.

Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije

Radionica o prevenciji HIV-a

Radionica o prevenciji HIV-a
U dubrovačkom Interuniverzitetskom centru jučer je otvorena radionica o Kaskadi prevencije i liječenja HIV-a u o...
Radionica o prevenciji HIV-a