StoryEditorOCM
ŽupaNajavljuju izlazak na izbore i žele promjene u Župi

Tko stoji iza nove nezavisne liste u Župi dubrovačkoj?

Piše d.v.
22. siječnja 2017. - 21:22

Nakon što je Općinski odbor HDZ -a Župe dubrovačke na svom posljednjem sastanku podržali kandidaturu dosadašnjeg načelnika Silvija Nardellija kao i njegovog dosadašnjeg zamjenika Mirka Maslaća za predstojeće lokalne izbore, svoju kandidaturu najavljuje i 'KLGB Naša lista'. Naime na Internet stranici Zajednica.info, između ostalog je navedeno kako Nezavisna lista nastaje iz potrebe ostvarenja stava da politika mora biti služba a ne vlast, te da narod kroz sudjelovanje u donošenju ključnih odluka postaje odgovoran i plemenit. Dodaju kako je temeljna odrednica njihovog djelovanja: direktna demokracija i služba, a ne vlast i arogancija.
-Dijelom zbog zakona koji to dopuštaju a dijelom zbog povijesnog nasljeđa svjedoci smo arogantnoga ponašanja mnogih političara što, naravno, izaziva nezadovoljstvo i otpor u većem dijelu naroda. Upravo zbog toga ključno je probuditi spoznaju da su općinski službenici plaćeni, na razne načine, sredstvima koji potječu iz naših džepova te da se trebaju ponašati kao naši zaposlenici a ne vladari. S obzirom na današnju razinu školovanja i informiranosti nepotrebno je birati “elite” koje će o svemu potpuno samostalno odlučivati tijekom cijeloga trajanja mandata. Potrebno je uključiti narod u procese savjetovanja i odlučivanja kroz aktiviranje svih mjesnih odbora. Dodatni je problem što ustvari i ne postoji neka alternativa u izboru političkoga programa te se nameće potreba stvaranja drukčijega pogleda na razvoj i budućnost našega kraja – istaknuto ja na stranici uz poziv: 'Javite se i postanite autor promjena koje želite vidjeti u Župi dubrovačkoj'.
Na stranici se nigdje ne spominje tko stoji iza ove župske 'Nove liste' pa se u Župi dubrovačkoj samo nagađa tko bi mogao biti konkurent Silviu Nardelliju na predstojećim lokalnim izborima.
.

 

25. travanj 2024 07:45