Županija Župa dubrovačka

HOLISTIC

Spašavanje stradalih u ruševinama

HOLISTIC

Pripadnici Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije prikazali su pripadnicima profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi s područja Dubrovačko-neretvanske županije rad opreme za spašavanje iz ruševina i rad potražnih pasa u traženju osoba stradalih u objektima nakon potresa. Praktičnom dijelu programa u Kuparima prethodio je teoretski dio obuke o intervencijama u spašavanju osoba stradalih u ruševinama. Predavanja su držali pomoćnik zapovjednika JVP Rijeka Sanjin Blažević te pripadnik JVP Opatija Zoran Laslavić.
Tijekom vježbe korištena je oprema koju je za potrebe civilne zaštite nabavila Dubrovačko-neretvanska županija, vrijedna preko 200 tisuća kuna te oprema kojom raspolažu Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, Dubrovačko primorje i Državna vatrogasna interventna postrojba Dubrovnik.
Oposobljavanje vatrogasnih postrojbi održano je u sklopu aktivnosti projekta HOLISTIC koji se bavi prevencijom i ublažavanjem posljedica potresa. Riječ je nastavku osposobljavanja pripadnika vatrogasnih postrojbi za intervencije, primjenu novih tehnologija u požarima otvorenog prostora te spašavanju ljudi stradalih u potresima.

Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije