StoryEditorOCM
PrimorjeUDRUGE MLADIH "ULIKS"

Održan 3. Green trail Mljet

Piše DV
29. svibnja 2019. - 10:41
Udruge mladih Uliks otok Mljet je protekli vikend organizirala 3. Green trail Mljet. Cijela utrka je prolazila stazama NP Mljet, 10.4km - Ogiran, 33km - Odisej te dječja utrka na 700m. Ovogodišnje prijave su nadmašile sva očekivanja organizatora. Na utrci je sudjelovalo ukupno 237 trkača, od kojih je bilo 24 djece. Prijavljenih trkača je bilo iz Kolumbije, Irske, Škotske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

Utrkom su dominirali korčulani i zadrani te mlada nada Mljeta petnaestogodišnji Luka Benito Nodilo, koji je, prvi prošavši kroz cilj na utrci od 10.4 km, pustio suze radosnice s vremenom od 1:06.19. Drugo mjesto je ostalo u vlasništvu Igora Lovrića - MK Marjan s vremenom od 1:09.34 a treće mjesto je osvojio Goran Gugić s vremenom od 1:10.33. Najdominantnija žena bila je korčulanka Rita Biliš - SAK FIT Zaprešić, s vremenom od 1.09:41, dok je drugo mjesto pripalo Buckby Anna iz Škotske s vremenom od 1:17.05.Treće mjesto je pripalo Jeleni Šurjan u vremenu od 1:21.36.

Ukupno je bilo 169 natjecatelja od kojih ih je 158 završilo utrku Ogiran. Odisej je pripao Anti Špaleti - Zadar Trail Run, s vremenom od 4:03.09, drugo mjesto osvojio je Marin Čotar iz SRK Alba s vremenom od 4:05.34 dok je Josip Jakelić iz SLK Hvar osvojio treće mjesto s vremenom od 4:39.43. Najbrža na utrci Odisej je bila Marija Kurta – BoT Zadar, s vremenom od 5:13.10, druga je bila Made Žeravica – AK Dubrovnik s vremenom od 5:19.52. Treća je bila Raissa Khirddine iz Hrvatske s vremenom od 5:37.06. Lijepo vrijeme je išlo na ruku trkačima i organizatorima, a oduševljenje stazama se nije krilo ni na samom cilju. Dječja utrka je brojčano bila uljepšana s mamama koje su trčale s najmlađim natjecateljima, te su najbriži bili Krešo Bonković- NK Solin i Maja Kurta - BoT Zadar.

Poklone natjecateljima su uručili načelnik Općine Mljet,  Đivo Market te ravnatelj Nacionalnog Parka Ivan Sršen.
Nacionalni Park Mljet je u potpunosti podržao utrku utrku, te su mu se pridružili Općina Mljet, Dubrovačko neretvanska županija, Komunalno Mljet, TZ Mljet, te lokalni poduzetnici. Libertas je bio zadužen za transfer natjecatelja na ručak u hotel Odisej, a Jadrolinija i Krilo za prijevoz natjecatelja do otoka. O sigurnosti natjecatelja se brinula JVP Mljet, HGSS, Javna Ustanova Nacionalni park Mljet, volonteri te ostale javne službe otoka Mljeta. Ovogodišnje prijave su nadmašile sva očekivanja organizatora, dok je cijela utrka prošla bez intervencija od strane hitnih službi.
 
Organizator utrke, Udruga mladi Uliks, je presretna i ponosna na svih 237 natjecatelja te su za njih – svi pobjednici!
Vidimo se iduće godine u jos većem broju
 
23. travanj 2024 12:33