StoryEditorOCM
PrimorjeDAN OTVORENIH VRATA ZA ISELJENIKE I HRVATSKE MANJINSKE ZAJEDNICE

TRADICIJA U METROPOLI Dubrovački primorski svatovi gostovali u uredu Predsjednice

Piše DV
29. lipnja 2018. - 19:46

Dubrovački primorski svatovi  iz dubrovačkih Gornjih sela  boravili su u Zagrebu u uredu Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, na danu otvorenih vrata za iseljenike i hrvatske manjinske zajednice. Udruga „Dubrovački primorski svatovi“ predstavila je stare svatovske napjeve koje su izvele pjevalice, skraćenu verziju zdravice kojom su domaćinu uputili dobre želje i izveli tradicionalni dubrovački ples linđo.

Nakon uspješnog nastupa i odličnog dojma koji su predstavnici udruge ostavili na sve prisutne, a posebno na iseljenike, uspostavljeni su brojni kontakti i pozivi za suradnju i gostovanja u drugim zemljama od Evrope do Amerike.
Naglasak Predsjednice Republike Hrvatske  u svom govoru, stavila je na snažnijem povezivanju hrvatske države sa hrvatima izvan domovine, što će predstavnici udruge ohrabreni brojnim poznanstvima i pozivima svakako učiniti.
Osim udruge „Dubrovački primorski svatovi“ na danu otvorenih vrata još su nastupili HKUD „Prigorec“ iz Zagreba koji su izveli narodnu pjesmu „Kriči, kriči tiček“ i otplesali narodni ples drmeš te Hrvatska kulturna udruga iz Rumunjske.
 

17. travanj 2024 16:47