StoryEditorOCM
PrimorjeSVEČANA SJEDNICA I BROJNI UZVANICI

NAJRAZVIJENIJA OPĆINA U ŽUPANIJI Dubrovačko primorje proslavilo svoj dan

Piše DV
22. svibnja 2018. - 11:18

U Kneževom dvoru u Slanome u sklopu obilježavanja Dana Općine Dubrovačko primorje i 26. obljetnice oslobođenja Dubrovačkog primorja, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su dodijeljena i javna priznanja. Nagrada Općine za izniman doprinos u očuvanju kulturne baštine na području općine Dubrovačko primorje u proteklom dugogodišnjem razdoblju dodijeljena je podružnici Deša – Slano, nagrada Općine za izniman doprinos u obnovi područja općine Dubrovačko primorje stradalog u Domovinskom ratu i potresu posthumno je dodijeljena Srđanu Tomičiću, nagrada Općine za izniman doprinos u klapskom pjevanju i promicanju općine Dubrovačko primorje u zemlji i inozemstvu u proteklom dugogodišnjem razdoblju dodijeljena je klapi Staglin, dok je nagrada Općine za izniman doprinos u razvoju djelatnosti Crvenog križa na području općine Dubrovačko primorje u proteklom dugogodišnjem razdoblju dodijeljena Mihu Krečku.

Načelnik Općine Nikola Knežić spodsjetio je da je Dubrovačko primorje peta općina u Hrvatskoj po korištenju sredstava iz fondova EU te je među pet najrazvijenijih u županiji, ističući i najvažnije projekte, posebno izgradnja kanalizacije na području Banića i Slađenovića, koji je s 80 posto financiran sredstvima EU-a. Dva velika cestovna projekta trenutno su u tijeku - dva cestovna križanja na magistrali i cesta u Majkovima, gdje će se izgraditi i cjevovod te tradicijska kuća muzeja povijesti Dubrovačkog primorja.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je načelniku Nikoli Knežiću na ostvarenim rezultatima u protekloj godini, ističući kako ga veseli svaki novi projekt i uspjeh Dubrovačkog primorja. Najavio je Dobroslavić i projekt izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom, izgradnju Pelješkog mosta, te autoceste od Osojnika kroz Dubrovačko primorje. Na proslavi je bio i gradonačelnik Mato Franković, saborska zastupnica Sanja Putica, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, te načelnici Konavala Božo Lasić, Župe dubrovačke Silvio Nardelli, Stona Vedran Antunica te susjedne općine Ravno Andrija Šimunović.

25. travanj 2024 16:19