StoryEditorOCM
PrimorjeBOGATI PROGRAM OVOGODIŠNJEG USKRSA U PRIMORJU

DEVETI ZAREDOM "USKRS U PRIMORJU" Za vikend svi u Mrčevo!

Piše DV
6. travnja 2018. - 19:03

Tradicionalna manifestacija "Uskrs u Primorju" u Mrčevu na lokalitetu Lokva otvara se sutra, 7. travnja. Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik MAto Franković, program otvaranja 9. Uskrsa u Primorju uz Dubrovačke trombunjere, FA Linđo - Linđovo blago i KUD Komolac počinje u 10:30.

PROGRAM PRVOG DANA - Subota, 7. travnja

Start utrke Mrčevo-Mravinjac-Riđica-Mrčevo u organizaciji Triathlon kluba Dubrovnik je također na Lokvi od 11:00 sati. Zahvaljujući suradnji s Festivalom Aklapela od 12:00 sati nastupit će klape Stine iz Zagreba, Kapric iz Zadra i Pasika iz Omiša, a već od 11:00 sati na maloj placi bit će priređena prigodna prodaja domaćih proizvoda uz sajam cvijeća koja će trajati sve do 13:00 sati.

OPG-ovi koji će sudjelovati u prigodnoj prodaji autohtonih domaćih proizvoda uz sajam cvijeća su:

- OPG Tepšić, Majkovi
- Kuća meda, Majkovi
- OPG Beloč, Trsteno
- OPG Batinić, Kliševo
- OPG Vuleša, Kliševo
- OPG Laptalo, Gromača
- OPG Milković, Mravinjac
- OPG Daničić, Šipan
- Agroturizam Konavle
- OPG Simatović (prodaja cvijeća)

Za subotnji program organiziran je prijevoz autobusom JP Libertas koji s Pila kreće prema Mrčevu u 9:00 sati sa zaustavljanjem na stanicama Tommy Gruž, robna kuća Srđ, Komolac i Mokošica. Povratak iz Mrčeva prema Pilama je u 13:30 sati.

PROGRAM DRUGOG DANA - Nedjelja, 8. travnja

Program drugog dana, u nedjelju, 8. travnja počinje u 10:00 sati pješačenjem stazom Osojnik - Ljubač uz stručno vodstvo (završetak je u 12:00 u Ljupču gdje je organizirano osvježenje). Radi ograničenog broja polaznika potrebna je prijava na mobitel 091 586 4077.

Jutarnji autobus u nedjelju s Pila prema Osojniku polazi u 9:00 sati, dok je povratak uz Ljupča prema Pilama u 13:15 sati.

Središnji događaj „Uskrsa u Primorju“ je međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge Dubrovački primorski svatovi koja počinje u 15:00 sati na Lokvi u Mrčevu. Nastupit će Dubrovački trombunjeri, KUD Izvor - Limena glazba Zaton svečani mimohod, Udruga Dubrovački primorski svatovi – mali, FA Linđo, KUD Sveti Juraj, Osojnik, KUD Stjepan Radić, Pridvorje, KUD „Ponikovska poskočica“, Ponikve, KUD Linđo Ošlje, Stupa, HKUD "Fra Petar Bakula", Posušje i Udruga Dubrovački primorski svatovi - mali Linđo.

Građanima i posjetiteljima također je na raspolaganju posebna besplatna autobusna linija Libertasa koja s Pila prema Mrčevu kreće u 14:00 sati s povratkom u 18:00 sati s Mrčeva.

Sve linije zaustavit će se na stanici kod Tommyja u Gružu, ispred RK Srđ, u Komolcu i u Mokošici.

Uskrs u Primorju organiziraju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Udruga Dubrovački primorski svatovi uz pomoć Sanitata Dubrovnik d.o.o., Libertasa Dubrovnik d.o.o., Vrtlara d.o.o., FA Linđa te ostalih partnera.
 

18. travanj 2024 08:43