Županija Pelješac

STARA BOLJKA DOLAZI S KIŠOM

OREBIĆ Zbog kiše opet poplavili potoci, mještani ljuti na Hrvatske vode

STARA BOLJKA DOLAZI S KIŠOM
Velika količina kiše u vidu povremenih jakih pljuskova nejednako raspoređenih po općini Orebić, a više na središnjem i zapadnom dijelu općine, točnije u Vignju i Nakovani gdje je bilo i dosta grada, te povremeno jače grmljavine, opet je 'aktivirala' lokalne potoke.

Dok je meteostanica u Korčuli zabilježila više od 40 litara u 24 sata, a u Vignju i Nakovani sigurno i više od 50 litara na metar četvorni, skoro svi potoci, i oni koji "rade" jako rijetko, su potekli  i prelili se u vidu pravih vodopada.

- Poseban problem su opožarena područja na istočnom dijelu naselja Orebić gdje je uslijed erozije već par puta došlo do bujičnih poplava pa tako i ovaj put. Službe su uglavnom promptno reagirale, kako od Općine, komunalnog društvo tako i DVD Orebić i Hrvatskih cesta - navode s Pelješca.

Dodaju kako su ljudi, prema komentarima na FB, prilično ogorčeni na Hrvatske vode jer s obzirom na novac koji odvajaju za oborinske vode ne dobivaju adekvatnu uslugu u vidu čišćenja potoka:

- Neki jesu očišćeni i uredni ali nisu svi. Mislimo da nije u redu ako zbog nemara bude šteta, plavljenja podruma i sl. Ne bi bilo prvi put - poručuju mještani Orebića.
Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije

Danas bez vijećničkih pitanja

Danas bez vijećničkih pitanja
Počela je 14. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Sjednici nazoči 32 vijećnika. Dnevni red je pr...
Danas bez vijećničkih pitanja

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu
Radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici ušli su u samu završnicu. Osim što se ovom investicijom osig...
Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu