StoryEditorOCM
PelješacTRI POŽARA U ŽUPANIJI

STANJE NA POŽARIŠTIMA: Vrtići i škole na Pelješcu rade, a stanovništvo koje je jučer bilo evakuirano, vratilo se kući, ministar Krstičević krenuo u Kulu Norinsku

Piše Silvia Rudinović
26. rujna 2018. - 13:49
Vlada, Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Orebić pomoći će vlasnicima četiriju kuća koje su jučer izgorjele u požaru, najavio je Tomislav Ančić, načelnik Općine Orebić. Požar je stavljen pod kontrolu jutros u 4,50, ali nema opuštanja, kaže Ančić. Na požarištu je 320 vatrogasaca i pripadnika Hrvatske vojske.

- Vrtići i škole rade uredno, a stanovništvo koje je jučer bilo evakuirano, vratilo se kući i noć su proveli u svojim domovima. Nažalost stradala su četiri stambena objekta. Najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava – kaže Ančić, koji je jutros sudjelovao na sastanku Kriznog stožera Dubrovačko-neretvanske županije.

Obitelji kojima su kuće izgorjele, smjestile su se kod susjeda, kaže načelnik Orebića, pa dodaje kako općinske službe, Crveni križ i HGSS rade na logističkom zbrinjavanju vatrogasaca.

Nakon obilaska požarišta na Pelješcu i sastanka županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas oko podne će obići požarište u Kuli Norinskoj, kod Metkovića.

Na tom su požarištu trenutačno angažirana dva Canadaira CL-415 iz sastava PP NOS OS RH i 102 pripadnika kopnenih snaga Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS Republike Hrvatske, a treći Canadair je s požarišta kod Metkovića upućen na protupožarno izviđanje požarišta u Čilipima kod Dubrovnika, nakon čega će, sukladno stanju na terenu letačke posade biti upućene na gašenje požara u Dubrovniku ili na Pelješac.
20. travanj 2024 11:01