StoryEditorOCM
PelješacZAVRŠNI DAN FESTIVALA SOLI U STONU

Klapa Subrenum, modna revija na kristalima soli i drniški pršut kao iznenađenje!

Piše DV
2. rujna 2018. - 15:49

Nakon što je sinoć u tvrđavi Veliki Kaštio stonsku publiku oduševila i nasmijala predstava “Pomutnja” u izvođenju Metkovskog amaterskog kazališta, večeras slijedi završetak ovog Festivala i uživanje u pjesmama klape Subrenum. nastup klape je u 19,30 sati, a za Subrenom možemo reći kako promiče tradicionalno glazbeno naslijeđe dubrovačkog kraja i Dalmacije, ali i cjelokupne Hrvatske. Klapa je izvrsnio primljena na lanjskom Festivalu soli te se očekuje kako će i ove godine zabaviti Stonjane i goste na završnoj festivalskoj večeri.

Posebna poslastica za posjetitelje jest modna revija modnog studija Principessa, vlasnice Marine Glavinić. Revija je nazvana “Nikina škrinja”, a kao tema je izabrana bijela čipka na kristalima soli. Novo iznenađenje večeri bit će kušanje i prodaja jednog od najboljih hrvatskih pršuta, onoga iz Drniša. A kako na Festivalu soli danas sa svojim proizvodima gostuje i predsjednik Udruge Drniški pršut, Drago Pletikosa, nema sumnje da će posjetitelji uživati u izboru te priznate delicije.

Recimo i to kako će od 18 do 22 sata biti otvoren Sajam tradicionalnih proizvoda - Hrvatski otočni proizvod Pelješac - na kojem će posjetitelji biti u prilici pronaći i kupiti autentične pelješke domaće proizvode: vina, likere, slastice i brojne druge.

A za subotnju noć koja je prethodila završnom danu Festivala soli recimo i to kako se nakon predstave Pomutnja sjajna atmosfera nastavila uz zvuke 80-ih i legendarnog DJ Vjevericu. On je ovom prigodom podsjetio goste na svoje prve nastupe u Stonu prije punih 50 godina. Istu večer je i Udruga maškara Malo more skuhala pobjednički stonski gulaš, a Gastro shop "Pomalo" ponudio je selekciju najboljih craft piva, nakon čega je u magičnom ambijentu Solane Ston zabava je potrajala dugo u noć.

 


 

25. travanj 2024 10:50