StoryEditorOCM
PelješacPETAK OBILJEŽILA IZLOŽBA I GITARIST

FESTIVAL SOLI Danas u Stonu Pomutnja, DJ Vjeverica slavi 50 godina karijere!

Piše PSD.
1. rujna 2018. - 12:29

Petak je obilježilo otvorenje izložbe Lene Kramarić i nastup sjajnog gitarista Maka Grgića, a danas u Stonu uživamo u teatru, craft pivu i hitovima legendarnog DJ Vjeverice

Drugi dan Festivala soli pružio je za svakog ponešto. Najmlađi su uživali u lutkarskoj predstavi za djecu “Čarobni grah”. U suradnji s muzejom Dom Marina Držića Dubrovnik, u tvrđavi Kaštio otvorena je izložba poznate umjetnice Lene Kramarić “Dnevnik čitanja”, koja će trajati do 9. rujna. Vrhunac druge večeri festivala pred brojnom publikom nastupio je Mak Grgić, jedan od najtalentiranijih mladih gitarista s ovih prostora, koji je nedavno završio doktorski studij u SAD-u, u očaravajućem ambijentu bazena solane Ston.

Danas u Stonu gostuje Metkovsko amatersko kazalište s predstavom “Pomutnja”. Radi se o životnoj priči Paska Baverina, a započinje organizacijom njegovog sprovoda gdje se skupilo susjedstvo i rodbina. Duhovita i satirična predstava publiku sigurni neće ostaviti ravnodušnom. Autor predstave je mladi metkovski pisac Goran Matić, a redateljica Jasna Jukić.

Od 21 sat, publika se može opustiti uz hitove iz osamdesetih koje će puštati legendarni DJ Vjeverica. Svoje će pedesetogodišnje bavljenje glazbom proslaviti na baš na ovogodišnjem Festivalu soli nedaleko od Kune, njegovog rodnog mjesta u kojem je sve počelo sada već davne 1968.g. Nezaobilazni i svima poznati zabavljač s brojih društvenih događanja, DJ u gotovo svim dubrovačkim klubovima, „lutajući“ reporter i omiljeni glas Hrvatskog radija-Radio postaje Dubrovnik, vratit će nas u povijest poznatim glazbenim hitovima i video zapisom.

Da nitko ne ožedni, pazit će ekipa iz Gastro shopa Pomalo, koja će pripremiti bogatu ponudu craft piva.

I sutra će, kao i svaki dan festivala od 18 do 22 sata, biti otvoren Sajam tradicionalnih proizvoda - Hrvatski otočni proizvod Pelješac, na kojem će posjetitelji moći pronaći i kupiti autentične pelješke domaće proizvode poput vina, likera, slastica itd.

Cijeli raspored Festivala Soli Ston 2018. možete pronaći na Facebook stranici Festival soli.

25. travanj 2024 11:54