StoryEditorOCM
PelješacPRIJEVOZ DVAJU PACIJENATA S PELJEŠCA

INTERVENCIJE SA SRETNIM ZAVRŠETKOM Poskok ugrizao dijete na Pelješcu, hitno prevezeno u splitsku bolnicu

Piše DV
28. kolovoza 2018. - 21:59

Neobična situacija dogodila se danas u Orebiću, i odmah ćemo reći da je, srećom, završila sretno za sve sudionike, a na svom Facebook profilu objavio je pelješki fotograf Ivica Trojanović. Hitna je pomoć, uz policijski helikopter danas u Orebiću intervenirala u dva navrata, gotovo istovremeno.

"Danas u ranim popodnevnim satima neuobičajena situacija. Taman po slijetanju policijskog helikoptera EC-135 iz Dubrovnika, koji je došao po hitnog pacijenta u Orebić, dolazi do naglog obrata. Ekipi stiže urgentni poziv najvišeg stupnja iz središnjeg dijela Pelješca o ugrizu poskoka kojim je ugroženo malo dijete.

Postupajući po pravilima struke i ocijenivši da je potonji slučaj višestruko ozbiljniji i da su doslovce minute u pitanju, odlazi se po dijete, te se po transportu u splitsku bolnicu helikopter vraća po pacijenta u Orebić. Oba pacijenta su u konačnici zbrinuta u bolnici na najbrži mogući način. Sve pohvale zemaljskim i zračnim snagama Hitne medicinske pomoći na stručnosti, sabranosti i efikasnosti. Naravno da bez mladića iz DVD Orebić ne prolazi nijedna helikopterska intervencija.", piše Trojanović koji i inače prati rad žurnih službi informacijom, ali i fotoaparatom bez kojega ne ide nigdje. Kako je izgledao današnji dan žurnih službi pogledajte u Trojanovićevoj galeriji.

24. travanj 2024 17:15