Županija Pelješac

IZLOŽBA ŠKOLE CRTANJA I ANIMIRANOG FILMA

STON: Nagrađeni daroviti učenici

IZLOŽBA ŠKOLE CRTANJA I ANIMIRANOG FILMA

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Stonu te uz nazočnost brojne publike u prostoru Narodne knjižnice Ston, jučer je (u petak 3. kolovoza) otvorena izložba radova nastalih u Školi crtanja i animiranog filma koja se održavala tijekom protekle školske godine u prostoru OŠ Ston. Ovaj nadasve zanimljivi tečaj pohađalo je 27 polaznika uzrasta 8- 13 godina a pod vodstvom Jurinka Rajiča, poznatog crtača, animatora, osnivača i glavnog organizatora Međunarodnog festivala animiranog filma NAFF koji se posljednjih 10 godina održava u Neumu.

Odabrani radovi su izloženi u prostoru knjižnice i moći će se razgledati do polovice idućeg mjeseca. Nakon otvaranja izložbe održana je tradicionalna dodjela prigodnih nagrada učenicima 8. razreda OŠ Ston i OŠ Janjina koji su postigli odličan uspjeh na kraju ove školske godine.

Nagrađeni učenici su Petra Delo, Monika Franušić, Ivan Franković- Žile, Karla Radibratović i Barbara Vukas iz OŠ Ston, Anna Levanat, Antea Vatović i Katarina Primorac iz OŠ Janjina. Već drugu godinu zaredom posebno je nagrađen i Matija Lučić iz Stona, učenik 3. razreda Klasične gimnazije Dubrovnik, povodom postignutog 4. mjesta na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika. Svi učenici nagrađeni su knjigama u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Stonu, a Općina Ston posebno je nagradila učenika Matiju Lučića.

 

Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije

Bez vode je...

Bez vode je...
"Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnoj mreži danas će bez vode biti Ulica Nika Kulišića u vremenu od 9.00 do ...
Bez vode je...