StoryEditorOCM
PelješacZADNJI DAN KINOOKUS FESTIVALA

Zaplešimo protiv bacanja hrane!

Piše DV
1. srpnja 2018. - 13:39

Nedjelja donosi još jedan uzbudljiv dan na Kinookus festivalu u Stonu.
Od 9 do 18 sati na placi ispred zgrade Općine možete posjetiti Tržnicu tradicijskih i eko proizvoda. 
U 9 sati posjetitelji su mogli krenuti u Agro-arheološka avanturu po okolici Stona koju vodi Ivan Viđen.
U 16 sati u Boat housu MALI STON kreće natjecateljski dio i dugometražni dokumentarni film Empatija, redatelj: Ed Antoja, ŠPA, 2017., a zatim natjecateljski dio kratkometražnog filma: Madeleine i stranac, redateljica: Alessandra Cardone, ITA, 2018.

U 17.30 sati na istom mjestu bit će prikazan dugometražni dokumentarni film Michelinove zvjezdice – Priče iz kuhinje, redatelj: Rasmus Dinesen, BEL, 2017., 82’ 

 
U 18 sati u atriju Kneževa dvora počinje KINOFOKUS, koji uređuje i vodi Ivo Kara-Pešić pod nazivom Disco juha. 
Disco juha je zabavan, gastronomski i glazbeni događaj koji okuplja mlade ljude, studente, djecu, starije, kuhare kao i sve pobornike borbe protiv bacanja hrane. To je i alat za promjenu koji objedinjuje različita znanja, obrazovanjei svijest. Za Disco juhu organizatori će skupa sa publikom prikupiti, usitniti i skuhati ostatke hrane ili hranu koja bi se inače bacila, kao što je “ružna” hrana, proizvodi koji ne udovoljavaju komercijalno-estetskim standardima. Za vrijeme pripreme, a i dugo vremena nakon, puštat će se glazba i svi će plesati!

Idemo se naći na Kinookusu i zaplesati protiv bacanja hrane!
Marie Pugatschow ima 25 godina i provodi većinu svog vremena razmišljajući i razgovarajući o hrani (te uživajući u njoj). Zaposlena je u start-up poduzeću za društvenu hranu, studira Znanost o hrani i aktivistica je Slow Food pokreta.
U 20.30 sati na redu je specijalna projekcija u Boat housu MALI STON•ORSAN: Prijatelj Zvuk, redatelji: Flavio Giacchero, Luca Percivalle, ITA, 2017., 52’
U 22 sata je na glavnoj plai u Stonu predviđena ceremonija zatvaranja i proglašavanje pobjedničkih filmova. 
 
 

18. travanj 2024 19:37