StoryEditorOCM
PelješacNOĆ KNJIGE U OREBIĆU

Lansiraj knjigu – libronauti u akciji!

Piše PSD.
18. travnja 2018. - 14:11

S veseljem najavljujemo još jednu Noć knjige, manifestaciju kojom već sedmu godinu dajemo poticaj čitanju i razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja), pozivaju iz Narodne knjižnice Orebić. 
Ovogodišnji program posvećen je budućnosti knjige.
U središtu zanimanja Noći knjige 2018.  pitanje je kako tehnologija mijenja naše živote i načine na koje pripovijedamo priče.
Cilj projekta jest potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem.
Noć knjige knjige održat će se 23.04.2018. godine u ponedjeljak u Narodnoj knjižnici Orebić s početkom u 18,00 sati. Dolazi nam raketa s libronauticom iz Svemira. Kad se bude vraćala, ponijet će sa sobom knjige koje će djeca izabrati i poslati u Svemir. Za vrijeme tog druženja održat će se likovna radionica na temu Svemira i knjige. Radionicu će voditi Antoslava Marinović!
Bez panike! Jer, knjiga mijenja svoj oblik, mijenja tehnologiju tiskanja, ali ono što vječno ostaje jesu misli i ideje kao i zanos pripovijedanja!

 

20. travanj 2024 00:29