Županija Pelješac

OBILAZAK I KUŠANJE

VINSKA MANIFESTACIJA Ne propustite Dane otvorenih vrata peljeških podruma

OBILAZAK I KUŠANJE

Pripreme za dvanaestu vinsku manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku, po najavama organiziranih dolazak iz Zagreba, Zadra, Splita i naše županije ovo je postala najveća vinska manifestacija u
Dalmaciji.

Pored obilazaka peljeških podruma ove godine će se u sklopu manifestacije u Domu vinarske tradicije u Putnikovićima održati i natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša te će se moći razgledati izložba crno bijele fotografije ruralnog područja Dubrovačko neretvanske županije pod nazivom " Nekada je to bilo ovako"

Nakon sastanka sa mladim pelješkim enolozima dogovoreno je da će se u Domu vinarske tradicije 1. prosinca održati i ocjenjivanje mladih vina berbe 2017. Osamnaest mladih enologa sa Pelješca ocjenjivat će autohtone sorte i podijeliti diplome za najbolje ocjenjeno mlado vino Rukatac, Pošip, ostale bijele sorte, Rose, Plavac mali, Plavac mali s posebnih položaja te ostale crne sorte.

Pelješki vinari vas i ove godine pozivaju da posjetite Pelješac, obiđete nove i stare vinarije i uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog.

Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije