StoryEditorOCM
PelješacAMOR NIJE AMOR, ZLATO JE AMOR...

Na Festivalu soli izveden "Skup"

Piše PSD.
29. kolovoza 2017. - 02:01

U programu prvog po redu Festivala soli u Stonu, a s ciljem sjećanja na slavnog hrvatskog komediografa Marina Držića koji je 1553. boravio kao pisar u stonskoj Solani, u suorganizaciji Doma Marina Držića iz Dubrovnika i u povodu obilježavanja 450. obljetnice Vidrine smrti, Kulturna udruga Aster izvela je predstavu "Skup".

Verzija prilagođena lutkarskoj izvedbi oduševila je sve uzraste gledališta punog Stonjana i njihovih gostiju za koje je ova izvedba bila besplatna.

Sutra, 29. kolovoza u povijesnom ambijentu Solane Ston nastavlja se program Festivala soli pod nazivom "Dan maslinovog ulja" na kojemu će maslinari iz Vela Luke okupljeni u udruzi Korčulansko maslinovo ulje predstaviti ulje koje je zaštićeno oznakom izvornosti Europske unije. Iskoristite prigodu kušati veloluška ulja od sorte lastovka od 19 sati.

U večernjem dijelu programa nastupit će Buco &Sigma. Kao što je javnosti poznato Buco Pende ovog ljeta obilježava pedesetu obljetnicu svog rada i svi posjetitelji Festivala uživat će sutra u izvedbama prekrasnih Bucovih pjesama, a moći će i zabalati uz evergreene grupe Sigma.

Napominjemo da ulaznica za program Festivala soli stoje svega 10kn za koju ulaznicu dobijete vrećicu od 250 gr soli, što je promocija ove jedinstvene soli, bez gorčine, koja se proizvodi u stonskoj solani na tisućljetni način.

20. travanj 2024 09:33