StoryEditorOCM
PelješacIZBJEGNUTA EKO KATASTROFA

U Kobašu izgorjela i potonula jahta, sanira se podmorje

Piše DV
9. kolovoza 2017. - 14:17

U Lučici Kobaš, u blizini Broca i Stona zapalila se motorna jahta 'Lorie'. Jahta je u vlasništvu Novozelanđanina, koji je ujedno kapetan plovila, potvrdili su iz Centra 112, a u trenutku zapaljenja se nalazila na vezu jednog restorana s Kobaša.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske doznaja se kako je požar na plovilu talijanske zastave izbio oko 1.30 sati, a jahta je izgorjela i potonula. U trenutku zapaljena na plovilu su bili kapetan i jedan član posade koji nisu ozlijeđeni, dok su četiri državljanina Austrije koji su jahtom stigli na dubrovačko područje ostali na kopnu. Policijski očevid utvrdit će uzrok požara.

Doznaje se kako je posada jahte evakuirana nakon što je kapetan uspio usidriti jahtu po sredini kanala. Vatra se pojavila u srijedu rano ujutro, a požar je stavljen pod nadzor oko 6.45 sati. U gašenju zapaljenog plovila sudjelovali su vodonosci.

Do zapaljenja je došlo u strojarnici odakle je počeo sukljati gusti dim. Posada je vatrogasnim aparatima počela gasiti požar, ali bezupsješno. Na srteću, izbjegnuta je ekološka katastrofa, a jahta je uz pomoć mještana otegljena na sredinu kanala gdje je gašenje nastavljeno. Izbjegnuta je i opasnost da požara koji se mogao prebaciti na šumovite predjele Kobaša, ali i druga plovila nautičara.

18. travanj 2024 01:11