Županija Pelješac

INFORMATIVNA RADIONICA

ZAPOŠLJAVANJE ŽENA U Stonu predstavljen program "ZAŽELI"

INFORMATIVNA RADIONICA

Program zapošljavanja žena "ZAŽELI" naglašava promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva. Projektne aktrivnosti provodit će jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Projekti će se provoditi u ruralnim područjima i na otocima te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka. S obzirom na značaj i opseg ovog projekta, Dubrovačko-neretvanska županija je organizirala predstavljanje projekta "ZAŽELI" i informativnu radionicu za sve predstavnike gradova i općina na području Županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, razvojnih agencija, centara za socijalnu skrb, socijalnih ustanova i udruga osoba s invaliditetom koji djeluju na području Županije.

Informativnu radionicu, koja se održala 3. kolovoza 2017., s početkom u 11:00 sati, u prostorima obnovljene tvrđave Veliki kaštio u Stonu, vodila je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, Katarina Ivanković Knežević. Svrha navedenog predstavljanja i informativne radionice bila je potpunije upoznavanje dionika na području Županije s značajkama programa i važnosti uključivanja u projekt "ZAŽELI".

Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije

Tradicionalna Festa od kamenica na Stradunu

Tradicionalna Festa od kamenica na Stradunu
U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, u subotu, 24. ožujka ispred crkve sv.Vlaha s početkom u 11...
Tradicionalna Festa od kamenica na Stradunu

Svi smo mi različiti, ali jednako vrijedni

Svi smo mi različiti, ali jednako vrijedni
Djeca Dječjeg vrtića Župa dubrovačka uključila su se u obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom te su...
Svi smo mi različiti, ali jednako vrijedni