StoryEditorOCM
PelješacNOVI PRAVILNIK

<strong>Poljoprivrednicima s Pelješca ponovno priznati otežani uvjeti gospodarenja</strong>

Piše PSD.
15. ožujka 2017. - 17:38

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o određivanju područja s prirodnim ili ostalim posebnim ograničenjima, čime je pelješkim poljoprivrednicima vraćena odredba o otežanim uvjetima gospodarenja. Time je konačno ispravljena nepravda načinjena prema poluotoku Pelješcu i njegovim poljoprivrednicima koji su temeljem spornog Pravilnika bili izbačeni iz otežanih uvjeta gospodarenja.
To znači da će se pelješkim poljoprivrednicima, prilikom isplate direktnih potpora kao i prilikom prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja, ponovno priznavati dodatni bodovi kao 'području s posebnim prirodnim ograničenjima'.
Ovo je rezultat zajedničkog, usmjerenog i koordiniranog rada znanstvenog, javnog, civilnog i privatnog sektora, koji je odrađen naporima LAG-a 5 i u kojeg se uključila i Dubrovačko-neretvanska županija sa svojom razvojnom agencijom DUNEA-om.
Nova odluka, pristigla od ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, doprinijeti će razvoju novih projekata ruralnog razvoja na Pelješcu i olakšati poljoprivrednicima prijavljivanje na natječaje te bolje pozicioniranje prilikom bodovanja projekata.
 

20. travanj 2024 00:32