StoryEditorOCM
PelješacPODRUŽNICE HSP-a DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

PRAVAŠI NA SASTANKU U OREBIĆU Nećemo u koaliciju s HDZ-om!

Piše Dora Mikelić
13. ožujka 2017. - 17:23

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević zajedno s dopredsjednikom Ivicom Žuljevićem i članom predsjedništva stranke Ivicom Vladavom te predsjednicima svih podružnica HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije, održao je prošlog petka u Orebiću radni sastanak na kojem su dogovorene smjernice za nadolazeće lokalne izbore.

Na sastanku je oformljena radna skupina koja počinje s pripremama za nadolazeće izbore koji će se održati krajem svibnja ove godine. Za članove radne skupine odabrani su Vjenceslav Paić-Karega, predsjednik HSP-a Korčula, Mario Galov, tajnik HSP-a Metković, Ante Protić, tajnik HSP-a Orebić, Toni Šain, predsjenik izvršnog odbora HSP-a Korčula i Denis Šešelj, tajnik HSP-a Slivno. Radna skupina započinje s izradom programa za izbore, podizanjem broja članova stranke, formiranjem novih podružnica te pregovorima s mogućim koalicijskim partnerima. Također će raditi na upoznavanju članstva i njihovih problema vezanih za stranku.

Na sastanku je predsjeništvo stranke imenovalo i povjerenika HSP-a za Dubrovačko-neretvansku županiju. Za povjerenika odabran je Vjenceslav Paić-Karega, dugogodišnji predsjednik HSP-a Korčula, koji će u narednih šest mjeseci raditi na osnivanju Županijskog vijeća stranke. Prema statutu stranke, 30 posto svih gradova i općina na području županije treba imati podružnicu stranke kako bi se ispunili uvjeti za osnivanje Županijskog vijeća. U nastavku su obavljene pripreme za tri nove podružnice koje će se osnovati prije izbora i to u Blatu, Konavlima i Pločama.
Predsjednik HSP-a Korčula Vjenceslav Paić-Karega, dugogodišnji akter korčulanske političke scene, naglašava kako HSP neće u koaliciju s HDZ-om, već razmatraju opcije za moguće koalicije s manjim strankama desnog bloka za nadolazeće lokalne izbore.

„S HDZ-om sigurno ne idemo u koaliciju. To je stranka koje je uništila sve stranke s kojima je u koaliciji. S druge strane, HSP je stranka koja se pošteno gradila 20 godina i koja se neće prostituirati za nekoliko direktorskih pozicija ili pozicija u nadzornim odborima. Podržavali smo projekte HDZ-a i SDP-a koji su bili za dobrobit grada, isto tako smo rušili projekte koji nisu bili u interesu grada i nikad nismo sudjelovali na sastancima na kojima su se dijelila direktorska mjesta. Nemamo niti jednog člana stranke koji je na direktorskoj poziciji ili je član nekog nadzornog odbora. Razmatramo mogućnosti koalicije s manjim strankama koje su orjentirane desno i bliže pravaškim vrijednostima. Članovi HDZ-a su nas molili da idemo s njima u koaliciju, ali to se nikad neće dogoditi.“. – objasnio je Vjenceslav Paić-Karega.

Paić-Karega ocijenio je dosadašnji dvogodišnji rad trenutne vladajuće većine u Korčuli vrlo dobrom ocjenom. Kako ističe, gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris ispunio je očekivanja članova HSP-a, ali naglašava kako komunikacije između dvije stranke, HSP-a i HDZ-a, nikad nije bilo. Postoji samo komunikacija HSP-a s Fabrisom. Osim toga, izjavio je kako ipak neće biti kandidat za nositelja liste na izborima u svibnju, njegovu ulogu preuzet će Toni Šain. Paić-Karega će se zbog privatnih razloga posvetiti obitelji te će biti na izbornoj listi samo kao podrška. Ipak, ostaje predsjednik stranke najmanje do stranačkih izbora krajem ove godine.

Bitno je napomenuti, ističe Paić-Karega, kako je HSP stranka koja ima podružnicu u svakom mjestu na otoku s jasnim ciljevima i principima. U posljednje vrijeme, navodi, na razini otoka, županije, ali i države sve se više osjeća pravaški duh koji se budi nakon nekoliko godina teškog razdoblja za stranku. Pravaši se vraćaju svojoj matičnoj stranci, unatoč medijskoj blokadi stranke od strane HDZ-a. Na predstojećim izborima očekuje odaziv svih istinskih pravaša i veliki povratak HSP-a na političku scenu.

24. travanj 2024 13:35