StoryEditorOCM
PelješacRAZVOJNI PLANOVI OPĆINE TRPANJ

Obnova trajektnog pristaništa iz posebnih fondova

27. veljače 2017. - 14:03

Projekti energetske obnove javnih zgrada na području zapadnog dijela Pelješca, odnosno Općine Trpanj te ulaganja u lučku infrastrukturu u Trpnju teme su sastanka župana Nikole Dobroslavića s načelnikom Općine Trpanj Jakšom Frankovićem i suradnicima.

Do sastanka je došlo nakon što je načelnik Franković zatražio potporu županije u projektima energetske obnove zgrada, osobito pomoći za pripremu nužne projektne dokumentacije.

Uvažavajući značaj luke Trpanj kao pristaništa ta trajekt na relaciji do Ploča, predstavnici trpanjske općine upoznali su župana i s projektom rekonstrucije i nadogradnje postojeće pristanišne obale kako bi se olakšao protok vozila i roba u periodu ljetne turističke sezone, osobito period čekanja na trajektni ukrcaj. Župan je iskazao potporu tom projektu razvoja lučke infrastrukture počev od idejnog rješenja do ishođenja dozvola za građenje te osiguranje financijskih sredstava i prijave na fondove, a sve u skladu s mogućnostima županijskog proračuna, jednako kao što je to i do sada bio slučaj. Stoga je župan Dobroslavić predstavnike trpanjske općine uputio na natječaj za sredstva za razvoj pomorskog dobra kojeg raspisalo Ministarstvo pomorstvainače, upravo u tijeku.

recimo i to kako je u pratnji župana na sastanku sudjelovao i pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko- neretvanske županije Ivo Klaić.

19. travanj 2024 20:50