StoryEditorOCM
PelješacKULTURA ŽIVI NA PELJEŠCU

U Trpnju održana predstava "Priče iz Vukovara"

Piše PSD.
28. studenog 2016. - 14:44

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar u dvorani Osnovne škole u Trpnju održana je predstava Hrvatskog narodnog kazališta Split i Umjetničke akademije u Splitu: PRIČE IZ VUKOVARA, prema knjizi Siniše Glavaševića, autorski projekt Pere Eranovića, u njegovoj izvedbi.

Prije početka predstave, publici je, uz prigodnu riječ župnika don Alena Kerija, predstavljen je i spot pjesme GRAD HEROJ u izvedbi VIS Veritas aeterna feat. Dalmatino & Klapa Adriaticum, posvećene gradu Vukovaru, za koju je tekst napisao trpanjski župnik a uglazbio Antonio Grkeš. 

Više od osamdesetak stanovnika ove male općine, koje je u atriju Škole dočekala i izložba radova učenika te Škole na temu Vukovara, toplo je ali i sa sjetom primilo predstavu Priče iz Vukovara, nagradivši dugotrajnim aplauzom mladog glumca Pere Eranovića. Gostovanje i ove predstave potpomogla je DNŽ i Općina Trpanj, koje su prepoznale želju Udruge Vrućiški bali da organiziranjem kazališnih predstava i glazbenih događanja dovedu, prvenstveno lokalnom stanovništvu svih naselja Općine, nedostajuća kulturna događanja u njihovu sredinu. Ova predstava bila je treći takav događaj u organizaciji Udruge, nakon predstave Gradskog kazališta mladih iz Splita Kazališni sat (25.8.), te Koncerta Ane Domančić, flauta i Evgenie Eipshtein, violina (28.10.) održanih u Donjoj Vrućici.
 

24. travanj 2024 04:39