StoryEditorOCM
PelješacUSKORO...

Pelješčani otvaraju vinske pute

Piše DV
26. studenog 2016. - 18:01

U organizaciji Udruge Plavac mali - Pelješac, Peljeških vinskog puta, HGK - Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko - neretvanske župannije, pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Republike Hrvatske Boža Petrova, Dubrovačko - neretvanske županije, Turističke zajednice županije te u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina Stona, Janjine, Trpnja i Orebića pelješki vinari i ove godine otvaraju vrata svojih podruma kako bi omogućili brojnim vinoljubcima kušnju mladih i starih vina na jedanaestoj manifestaciji koja će se održati 2. i 3. prosinca.
Dani otvorenih vrata peljeških podruma predstavljaju prezentaciju vinsko turističkog proizvoda kojim se želi stvoriti navika ciljanog obilaska Peljeških vinskih puta te ostalih poslovnih subjekata (vinarija, vinskih podruma, OPG-a) na Pelješcu.
Sve goste koji dolaze na Pelješac 3.prosinca dočekat će vinari u Stonu u jedanaest sati gdje mogu kušati vina vinara sa područja Općine Ston, nakon čega se kreće u organizirani posjet pelješkim vinarijama i podrumima gdje će im se ponuditi na kušnju kvalitetna i vrhunska vina a u prostoru Zadružnog doma u Janjini za sve posjetioce pripremit će se vinski gulaš.
Za dobru atmosveru pobrinut će se vokalni sastav Neretvanski gusari uz klape: Geta i Žuljanke.
Dan prije u Potomju održat će se takmičenje u spravljanju lovačkog gulaša gdje će svi gosti moći kušati gulaš od: zeca, fazana, liske i druge divljači. Ova jedanaesta manifestacija po najavama privlači velik broj ljubitelja obilaska ruralnog područja gdje se u jednom organiziranom obilasku susreću s tradicijom i obnovljenim običajima Pelješca.

24. travanj 2024 21:13