Županija Neretva

ŽIVOT OVOG SAMOHRANOG OCA I BIVŠEG NOGOMETAŠA NIJE MAZIO

OBITELJ SRŠEN IZ OPUZENA IMA SAMO JEDAN SAN - NOVI DOM Humanitarna akcija dolinu Neretve digla na noge, uključili se Zlatko Dalić i Darijo Srna

ŽIVOT OVOG SAMOHRANOG OCA I BIVŠEG NOGOMETAŠA NIJE MAZIO
“Izgradimo dom obitelji Sršen”- naziv je humanitarne akcije koju su ovih dana pokrenuli građani Opuzena i doline Neretve, braniteljske udruge te lokalni nogometni klubovi Neretvanac, Neretva, Gusar, Maestral, Metković, Čapljina, Ljubuški, Gruda, Stolac, Imotski i Zmaj iz Makarske, donosi Slobodna Dalmacija.

Cilj ove humanitarne akcije pokrenute upravo u predblagdanskom vremenu darivanja je prikupiti novac za izgradnju obiteljske kuće, samohranom ocu šestero djece i bivšem nogometašu, Opuzencu, Rolandu Sršenu.

Nažalost, život nije mazio Rolanda Sršena, nekadašnjeg vratara i dragovoljca Domovinskog rata. Prije tri mjeseca ostao je sam sa šestero djece od kojih je dvoje sa invaliditetom nakon što mu je iznenada preminula supruga Andreja.

Trenutačno živi u neuvjetnom stanu od pedesetak kvadrata iz kojega se mora iseliti. Sam nije u mogućnosti sagraditi kuću stoga je nužna pomoć šire društvene zajednice.

U ovu humanitarnu akciju uključio se hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić, koji je uvijek spreman pomoći potrebitima. Akciji se odazvao i Darijo Srna, nekadašnji kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije koji je iz Metkovića, a njegova poruka iz Ukrajine, za ovu prigodu emitirala se videolinkom tijekom humanitarnog nogometnog turnira, koji je održan u Opuzenu.

Ulaz u sportsku dvoranu je slobodan, a oni koji su stigli mogli su donirati sredstva za humanitarni cilj - izgradnju obiteljskog doma obitelji Sršen.

Osim utakmice, u dolini Neretve će se održati i nekoliko humanitarnih koncerata i prodaja, a sredstva su namijenjena za pomoć ovoj opuzenskoj obitelji.

Kako doznajemo, obitelj Sršen ima zemljište, ali nemaju sredstava za gradnju obiteljskog doma. Za ovu akciju zajedništva i dobrote otvoren je posebni račun u Privrednoj banci Zagreb, IBAN: HR1123400093510951600, pod nazivom “Izgradimo dom obitelji Sršen” na koji se mogu uplatiti novčana sredstva.

Organizatori ističu da se može donirati i građevinski materijal, kako bi se izgradio dom obitelji Sršen, prenosi Slobodna Dalmacija.

 
Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije