StoryEditorOCM
NeretvaNOVI CJENIK USLUGE

Metkovcima poskupljuje odvoz otpada

29. studenog 2019. - 11:00
Građani Metkovića plaćat će skuplji odvoz smeća. Odlučilo je tako Gradsko vijeće koje je bez glasova oporbe usvojilo Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanoga komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih s javnom uslugom u Gradu Metkoviću. Ovom odlukom uređuje se način obračuna cijene javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

Po novim pravilima nova cijena odvoza otpada Buduća imat će varijabilni i fiksni dio koji za domaćinstva iznosi 39,19 kn (bez PDV-a) na mjesečnoj razini bez obzira koliko puta se posuda prazni i koliko je otpada odvezeno.


Kako se predviđa, takav obračun će donijeti poskupljenje za domaćinstva u kojime je jedna osoba, a gdje je više osoba razlika u cijeni će biti manja. Ono što još utječe na ukupnu cijenu usluge je varijabilni dio koji još nije određen, a bit će određen po litri odvezenog otpada i broju pražnjenja posuda.

Za napomenuti je da je trenutačna cijena usluge odvoza otpada iznosi 17,03 kn (bez PDV-a) po članu domaćinstva. Na sjednici Gradskog vijeća došlo je do zamjene vijećnika. Vijećnik Siniša Bebić (HSU) istaknuo je kako će povećanja cijena usluge odvoza otpada najviše pogoditi umirovljenike, jer će se cijena usluge naplaćivati po domaćinstvu, a ne po broju članova domaćinstva dok je Stipo Gabrić Jambo upozorio je na problem odlagališta otpada na Dubravici na kojem se svakim danom nakuplja sve više smeća.

U nastavku sjednice usvojene su izmjene programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Metkovića za 2019. Godinu. Tako će se umirovljenicima s iznosom mirovine do 2.200 kn isplatiti 200 kuna božićnice, dok će onima do 1.500 kn Božićnica biti 300 kuna. Vijećnik HSU-a Siniša Bebić ovom je prigodom zahvalio gradonačelniku Daliboru Milanu (HDZ) koji je, kako je kazao, imao sluha za potrebe umirovljenika.

Vijećnica Mosta, Katarina Ujdur pitala je što je sa radovima na Gradskoj sportskoj dvorani. Odgovorio je zamjenik gradonačelnika, Robet Doko istaknuvši će radovi na sportskoj dvorani dvorani biti završeni do sredine 2020. godine.

Vijećnica Marijana Dodig (Most) je upitala tko prilikom dodjele stipendija studentima utvrđuje popis deficitarnih zanimanjana što je zamjenik gradonačelnika Doko pojasnio da se to utvrđuje prema potrebama Zavoda za zapošljavanje.

Umjesto Marija Klobučića vijećnika Mosta ubuduće će u Gradskom vijeću biti Ana Crnčević Kravar također sa liste Mosta, koja je ovom prigodom položila prisegu.
 
19. travanj 2024 14:25