StoryEditorOCM
NeretvaKONTINUIRANIM PRELAŽENJEM PJEŠAČKOG PRIJELAZA

MIRNI PROSVJED INICIJATIVE Sinovi i kćeri Neretve najavili blokadu magistrale, policija poručuje: nitko ne smije blokirati promet!

Piše DV
1. lipnja 2019. - 10:54
Građanska inicijativa Sinovi i kćeri Neretve najavili su mirni prosvjed i blokiranje za promet dijela Jadranske magistrale u Opuzenu ispred hotela Merlot jutros od 9 do 21 sat i onemogućiti put prema Dubrovniku. Prosvjed su odlučili održati jer su, kako najavljuju, izgubili strpljenje zbog ignoriranja njihovih zahtjeva za uspostavom helikopterske medicinske službe i odluku o izgradnji bolnice regionalnog značenja u dolini Neretve. Kontinuiranim prelaskom pješačkog prijelaza građani će još jednom zatražiti da im se ispune zahtjevi o boljoj medicinskoj skrbi.

„Pozivamo sve žitelje doline Neretve, najprije roditelje s malom djecom, liječnike, ostalo medicinsko osoblje, sportaše, studente, javne osobe, umirovljenike, radnike. Izađimo svi skupa za našu i budućnost naše djece i ustrajmo u našim zahtjevima da imamo zdravstvenu zaštitu dostojnu čovjeka, da nam ljudi ne umiru zbog nedostatka medicinskih pomagala na koja imamo zakonsko pravo. Izađimo na mirni prosvjed 1.6.i pokažimo da nas je briga za našu budućnost i da nikakvi milijuni ne mogu platit jedan ljudski život. Izađimo danas jer svakome od nas već sutra može trebat baš ono za što se borimo danas. Ne želimo i nećemo bit pacijenti drugog reda“, poručuju u svom pozivu za javnost, članovi građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve.

Iz Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske potvrdili su da je građanska inicijativa prijavila javno okupljanje na parkiralištu hotela “Merlot” u Podgradini, ali da nitko ne smije zaustavljati i ometati promet. Ukoliko ipak dođe do ometanja prometa, policija će postupati u okviru svojih ovlasti. „Ukoliko se prosvjed bude proširio na javnu prometnicu, policija će poduzeti sve mjere i radnje da osigura normalno odvijanje prometa“, ističe glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko – neretvanske, Davorka Bečić.

Podsjetimo, inicijativa je osnovana nakon smrtnog slučaja devetogodišnjeg dječaka Gabrijela u siječnju ove godine. Ovo je već drugi najavljeni prosvjed, prvi je održan u ožujku ove godine, a Inicijativa je samo na društvenim mrežama prikupila već gotovo 7 tisuća članova.
20. travanj 2024 12:45