Županija Neretva

REGIONALNO NATJECANJE U KORČULI

UČENICI TURISTIČKO-UGOSTITELJSKE STRUKE Kuhari iz Metkovića pobjednici Regionalnog WSC natjecanja

REGIONALNO NATJECANJE U KORČULI
U hotelu "Marko Polo" u Korčuli završeno je dvodnevno Regionalno WSC natjecanje učenika ugostiteljsko turističke struke,na kojemu su se natjecale Srednje škole: Zadar, Biograd, Knin, Šibenik, Trogir, Split, Omiš, Sinj, Makarska, Brač, Vrgorac, Metković, Ploče, Dubrovnik i domaćin SŠ ”Petra Šegedina” iz Korčule, koji su izvan konkurencije ugostili i svoje prijatelje partnere iz Čitluka i Kikinde.

Po uzoru na World Skills natjecanja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pripremila je nova pravila za natjecanje pa se tako ove godine održalo u Korčuli po prvi puta natjecanje po novom modelu gdje je bilo primjetno znanje, vještine, kreativnost i hrabrost, koje su prezentirali učenici koji su se uz pomoć svojih mentora natjecali u 2 turističke i 4 gastronomske discipline : Poslovanje recepcije, Poslovanje agencije, Ugostiteljsko posluživanje, Kuharstvo, Slastičarstvo i po prvi put u ovom natjecanju i disciplina pomoćni Kuhar i Slastičar.

Prosudbeno povjerenstvo je odlučilo - na državno natjecanje, koje će se održati od 26. - 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu, plasirali su se: u disciplini - KUHARSTVO –SŠ Metković (Ivana Jurić-kuharstvo =mentor Vedran Perić i Ivona Španić-pomoćni kuhar=mentor Dana Paponja). U disciplini UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE – SŠ “Blaž Jurjev Trogiranin” iz Trogira. U disciplini SLASTIČARSTVA prva je SŠ Makarska, te u disciplini Pomoćni Kuhar i Slastičar prvoplasirana je Turističko –ugostiteljska škola Split.

U disciplini Poslovanje recepcije hotela bila je najbolja Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, dok je u Poslovanju agencije najbolje znanje pokazala Turističko-ugostiteljska škola Split. Druženje sudionika natjesanja je svojom pjesmom nadopunila ženska klapa Izergo iz Lumbarde. 
 
Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije

Novi broj Dubrovačkog vjesnika

Novi broj Dubrovačkog vjesnika
U NOVOM BROJU DUBROVAČKOG VJESNIKA PROČITAJTE: PROVJERILI SMO KLIMA LI SE SLUČAJ FILMSKE PLJAČKE U ZRAČNOJ LUCI...
Novi broj Dubrovačkog vjesnika