StoryEditorOCM
NeretvaREGIONALNO NATJECANJE U KORČULI

UČENICI TURISTIČKO-UGOSTITELJSKE STRUKE Kuhari iz Metkovića pobjednici Regionalnog WSC natjecanja

Piše Tekst i foto: Niko Perić
28. veljače 2019. - 11:18
U hotelu "Marko Polo" u Korčuli završeno je dvodnevno Regionalno WSC natjecanje učenika ugostiteljsko turističke struke,na kojemu su se natjecale Srednje škole: Zadar, Biograd, Knin, Šibenik, Trogir, Split, Omiš, Sinj, Makarska, Brač, Vrgorac, Metković, Ploče, Dubrovnik i domaćin SŠ ”Petra Šegedina” iz Korčule, koji su izvan konkurencije ugostili i svoje prijatelje partnere iz Čitluka i Kikinde.

Po uzoru na World Skills natjecanja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pripremila je nova pravila za natjecanje pa se tako ove godine održalo u Korčuli po prvi puta natjecanje po novom modelu gdje je bilo primjetno znanje, vještine, kreativnost i hrabrost, koje su prezentirali učenici koji su se uz pomoć svojih mentora natjecali u 2 turističke i 4 gastronomske discipline : Poslovanje recepcije, Poslovanje agencije, Ugostiteljsko posluživanje, Kuharstvo, Slastičarstvo i po prvi put u ovom natjecanju i disciplina pomoćni Kuhar i Slastičar.

Prosudbeno povjerenstvo je odlučilo - na državno natjecanje, koje će se održati od 26. - 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu, plasirali su se: u disciplini - KUHARSTVO –SŠ Metković (Ivana Jurić-kuharstvo =mentor Vedran Perić i Ivona Španić-pomoćni kuhar=mentor Dana Paponja). U disciplini UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE – SŠ “Blaž Jurjev Trogiranin” iz Trogira. U disciplini SLASTIČARSTVA prva je SŠ Makarska, te u disciplini Pomoćni Kuhar i Slastičar prvoplasirana je Turističko –ugostiteljska škola Split.

U disciplini Poslovanje recepcije hotela bila je najbolja Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, dok je u Poslovanju agencije najbolje znanje pokazala Turističko-ugostiteljska škola Split. Druženje sudionika natjesanja je svojom pjesmom nadopunila ženska klapa Izergo iz Lumbarde. 
 
24. travanj 2024 03:36