StoryEditorOCM
NeretvaUSPOSTAVLJANJE BOLJEG STANDARDA

SASTANAK U DOLINI NERETVE Glavna tema poboljšanje zdravstvene zaštite i provedba Intervencijskog plana

Piše dv Foto: dv
12. veljače 2019. - 19:32
Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević te v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić kao i gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, gradonačelnikom Opuzena Ivom Mihaljevićem, ravnateljem OB Dubrovnik Marijom Bekićem, ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Lukom Lulićem te ravnateljem Doma zdravlja Metković Mihovilom Štimcem održao je u Domu zdravlja Metković sastanak s liječnicima pedijatrima, internisticom, ginekologom i doktoricom hitne medicine, a slijedom dogovora sa sastanka građanskih inicijativa s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem koji je 31. siječnja održan na temu uspostavljanja boljeg standarda u zdravstvenoj zaštiti za dolinu Neretve.

U dogovoru s liječnicima na sastanku je utvrđeno nabavka točno kojih medicinskih uređaj je potrebna dolini Neretve te je dogovoreno kako će isti biti nabavljeni u što skorijem roku uz financiranje Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon odlaska liječnika, razgovaralo se o projektu Dnevne bolnice Metković te dolascima liječnika specijalista i dežurstava subotom poslijepodne i nedjeljom u ambulanti u Opuzenu koja djeluje pri Domu zdravlja Metković.

Župan je potom u pratnji ravnateljice RRA DUNEA-e Melanije Milić razgovarao s čelnicima gradova i općina na temu provedbe novog Intervencijskog plana za Dolinu Neretve; za područje gradova Metkovića i Opuzena te općina Kula Norinska, Pojezerje, Slivno i Zažablje, koje se prema vrijednosti indeksa razvijenosti nalaze u ispodprosječno rangiranim jedinicama lokalne samouprave; koji je prihvaćen od Vlade na sjednici u Dubrovniku.

Intervencijski plan je strateški i operativni dokument koji obuhvaća mjere i projekte usmjerene na fizičku, gospodarsku i socijalnu regeneraciju područja najviše pogođenih negativnim ekonomskim i demografskim trendovima s ciljem smanjenja socijalne nejednakosti, isključenosti i siromaštva.
 
19. travanj 2024 09:19