StoryEditorOCM
NeretvaPRIKUPLJAJU SE IZJAVE LIJEČNIKA

ZAPOČENO NADZOR ZBOG SMRTI GABRIJELA BEBIĆA Stručni timovi Ministarstva zdravstva i Hrvatske liječničke komore u Metkoviću

17. prosinca 2018. - 18:08
Stručni timovi Ministarstva zdravstva te Hrvatske liječničke komore u ponedjeljak su stigli u Metković. Primarijus Milivoj Novak nam je kazao da ne zna koliko će nadzor trajati niti koliko će se zadržati u Metkoviću. Istodobno Županijski zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije provodi svoj unutarnji nadzor kako bi se utvrdilo je li bilo liječničke pogreške u slučaju smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića.
 
  - Ako se utvrdi odgovornost liječnik će snositi sankcije- kazao je ravnatelj Županijski zavod za hitnu medicinu, Luka Lulić. Naglasio je da u Metkoviću ima pet liječničkih timova te da vrata hitne pomoći ni u jednom trenutku ne bi smjela biti zatvorena.
 
 Trenutno se prikupljaju izjave liječnica nakon čega slijedi zaključak i mišljenje, pojasnio je Lulić.
 
Upitan zatim zbog čega su vrata Hitne pomoći često zatvorena, što prijavljuju brojni građani iz vlastitog iskustva Luka Lulić je naglasio da vrata mogu biti samo zatvorena u trenutku kada jedan tim ode na teren dok dođe tim iz pripravnosti.
 
  - Nemam saznanja da su vrata hitne pomoći bila zatvorena. To može biti samo u iznimnim situacijama, kazao je Lulić.
 
Odgovarajući na novinarski upit što treba tim hitne pomoći raditi u dane vikenda ako ne može napraviti analizu krvi Lulić je dodao da analiza krivi nije u domeni rada hitne medicinske pomoći.
 
U slučaju procjene i potrebe za takvom intervencijom mi možemo voziti pacijenta do najbliže bolnice, zaključio je Lulić.
23. travanj 2024 10:28