StoryEditorOCM
NeretvaSREDSTVA IZ FONDOVA EU

PROJEKT VRIJEDAN 10 MILIJUNA KUNA Župan Dobroslavić obišao gradilište Poduzetničkog inkubatora u Pločama

Piše DV Foto: DV
16. listopada 2018. - 23:15
Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima i predstavnicima Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije obišao je gradilište Poduzetničkog inkubatora u Pločama i susreo se s izvođačima radova, stručnim nadzorom i predstavnicima Grada Ploča.
 
Župan Dobroslavić ovom je prilikom naglasio kako je model poduzetničkog inkubatora već uspješno primjenjen u Dubrovniku te istaknuo kako će ovaj u Pločama imati i proizvodni pogon, što u Dubrovniku nažalost nije bilo moguće.
 

”Za razliku od Dubrovnika, u Pločama imamo i tri veća prostora u prizemlju za proizvodne aktivnosti, što će biti ponuđeno svima koji budu imali dobre poduzetničke ideje. Županija je prijavila ovaj projekt vrijedan nešto više od 10 milijuna kuna, a financira se u gotovo 100 postotnom iznosu sredstvima iz fondova EU i države”, rekao je župan Dobroslavić.
Direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Marija Previšić istaknula je kako je kroz Poduzetnički inkubator u Dubrovniku prošlo dosada 18 tvrtkim odnosno mladih poduzetnika.
 

”Mi smo im dali sve usluge, od toga kako pokrenuti posao do povezivanja s ostalim poduzetnicima i usmjeravamo ih prema sajmovima, pomažemo u pisanju projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova, znači sve poslove koje ‘inkubirani poduzetnik’ mora napraviti da bi izašao samostalno na tržište”, rekla je Previšić.
 

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević izrazio je zadovoljstvo ovim projektom te ga istaknuo kao dobar primjer sinergije između Županije i Grada Ploča. Gradonačelnik Krstičević se obvezao riješiti potrebnu projektnu dokumentaciju te osigurati izgranju prometnice do inkubatora.
 

Projekt Poduzetničko-proizvodni impulsni centar u Pločama započeo je u studenome prošle godine, a realizacija je planirana do kraja studenoga 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 10,4 milijuna kuna i financirat će se najvećim dijelom sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova putem Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.
 

Glavni izvođač radova, tvrtka Medius d.o.o. je od početka radova izvela radove dubokog temeljenja, hidroizolacije i betonske radove temeljne ploče, a u tijeku je izgradnja prvog kata objekta. Objekt u kojem će biti smješten inkubator bit će ukupne građevinske bruto površine od 1242,84 metara četvornih i imat će kapacitet za prihvaćanje devet novih poduzetnika od čega će tri biti smještena u prizemnim proizvodnim prostorima. Nakon izgradnje raspisat će se natječaj za opremanje objekta. Po završetku svih radnji objekt će biti predan Centru za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije na upravljanje.
 
 
19. travanj 2024 13:41