StoryEditorOCM
NeretvaINICIJATIVA DA SE POMOGNE PROIZVOĐAČIMA

Poziv proizvođačima za samostalan plasman mandarina na javnim površinama diljem Hrvatske

Piše DV Foto: DV
5. listopada 2018. - 18:18
Odlukom župana Dubrovačko-neretvanske županije, Nikole Dobroslavića, osnovano je i imenovano Povjerenstvo za mandarine kao savjetodavno tijelo Župana po pitanjima od općeg značaja za uzgoj i plasman mandarina u dolini Neretve. Povjerenstvo u devetočlanom sastavu broji predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije, Razvojne agencija DUNEA, Jedinice lokalne samouprave iz doline Neretve, Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, te predstavnike proizvođača i otkupljivača mandarina.

Očekivani urod neretvanskih mandarina ove godine je oko 50 tisuća tona, a zbog izostanka kvota Europske komisije, te produljenja ruskog embarga na uvoz hrane iz zapadnih zemalja, pojavile su se poteškoće u prodaji mandarina.

Upravo iz tog razloga, jedna od aktivnosti Povjerenstva za mandarine u suradnji s Leader mrežom RH, je inicijativa da se proizvođačima iz doline Neretve osigura samostalan plasman mandarine na javnim površinama Jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, predviđenim za prodaju sezonskog voća i povrća.

Za realizaciju ove inicijative zadužen je Županijski Upravni odjel za gospodarstvo i more sa sjedištem u Opuzenu, na adresi Zrinsko-Frankopanska 1, prvi kat. Svi proizvođači zainteresirani za ovu inicijativu mogu se obratiti savjetniku u Upravnom odjelu za gospodarstvo i more, Čedi Vučkoviću, koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman mandarina i povezivanje s tržištem.
Kontakt podaci su sljedeći:
Čedo Vučković
tel: 020/351-482
mob: 098/344—998
mail: cedo.vuckovic@dnz.hr
 
 
23. travanj 2024 19:57