StoryEditorOCM
NeretvaNOVOSTI IZ PALAČE RANJINA

Zamjenica Marević u Metkoviću na okruglom stolu na temu rješavanja braniteljske problematike

Piše PSD.
1. listopada 2018. - 16:52
U Metkoviću je održan okrugli stol na temu rješavanja braniteljske problematike na području doline Neretve. Sastanku su nazočili pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, zamjenica župana Žaklina Marević, dr. Nada John, djelatnici Ureda državne uprave koji rade po pitanjima ostvarivanja prava hrvatskih branitelja, djelatnik Područne jedinice Ministarstva branitelja u Dubrovniku, te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Imajući razumijevanja prema stradalničkoj i braniteljskoj populaciji pomoćnik ministra Dinko Tandara naglasio je kako Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno i intenzivno radi na rješavanju svih problema s kojima se suočavaju na terenu. Jedan od gorućih problema na području grada Metkovića, a i cijele doline Neretve je nedostatak stručne pomoći u vidu izdvojene jedinice Ministarstva branitelja gdje bi osoba koja bi tu bila zaposlena pružala stručnu i pravnu pomoć hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji u ostvarivanju statusnih prava: u ostvarivanju prava na stambeno zbrinjavanje, postupku prekvalifikacije i samozapošljavanja, pružanju psihosocijalne pomoći, provođenju programa profesionalne rehabilitacije, pomoć u ostvarivanju prava na invalidsku i obiteljsku mirovinu te svih onih prava koja proizlaze iz zakona i programa koje provodi Uprava za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji u Ministarstvu branitelja.

Naglašena je potreba za vrlo ozbiljnim i odgovornim pristupom ovoj temi te je jasno potvrđen zajednički stav kako je nužno pored postojeće Područne jedinice Ministarstva branitelja u Dubrovniku otvaranje i Ispostave u Metkoviću gdje bi se zaposlila osoba koja bi braniteljima bila na usluzi i pomoći u rješavanju problematike koja muči sudionike i stradalnike rata na području doline Neretve. Gradonačelnik Milan je ponudio prostor u vlasništvu Grada Metkovića u kojem bi se smjestio navedeni ured.
Pored ostaloga najavljena je i jedna javna tribina po pitanju problematike branitelja na ovom području u dogledno vrijeme, kao i rješavanje prostorija za branitelje u prostorima Dnevne bolnice u Metkoviću.
19. travanj 2024 10:23