StoryEditorOCM
NeretvaIZ RADA ŽUPANIJSKE UPRAVE

Muzej Narona u Vidu zaslužuje pomoć

8. siječnja 2018. - 16:01

Na sastanku kojeg su župan Nikola Dobroslavić i zamjenica župana Žaklina Marević održali s ravnateljem Arheološkog muzeja Narona u Vidu, Tonijem Glučinom, ravnatelj je župana i njegovu zamjenicu upoznao s radom Muzeja, potrebama i planovima u nadolazećem razdoblju. Inače, Arheološki muzej Narona funkcionira kao galerijski prostor u kojem je izložen jedan od najatraktivnijih stalnih postava u Republici Hrvatskoj.

Razgovaralo se o nedostatku prostora za prikupljanje, čuvanje i obradu muzejske građe, što je primarna djelatnost Muzeja. Istaknuto kako se planira izgradnja nove zgrade Arheološkog muzeja u kojoj bi svoje mjesto našli radni prostori kao knjižnice, ureda, restauratorskih radionica, studijske zbirke, lapidarija, multimedijalne dvorane, dormitorija i niza drugih sadržaja.

Tema sastanka bila su daljnja arheološka iskopavanja u Naroni, a bilo je govora i o izdavanje publikacije Emilija Marina „Forum Naronitanum“ na engleskom jeziku, kako bi postala dostupna europskoj stručnoj javnosti, na jednaki način kao što je sada domaćoj. Naglasimo ovom prilikom kako je župan Dobroslavić iskazao spremnost za suradnju u realizaciji projekata koji će djelatnicima Muzeja omogućiti kvalitetniji stručni rad te doprinijeti da se obogati kulturno- turistička ponuda grada Metkovića i doline Neretve.

20. travanj 2024 09:23