StoryEditorOCM
NeretvaHDZ-ov KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Dalibor Milan: Dat ćemo do 600 tisuća kuna za metkovske poljoprivrednike i zalagati se za reviziju podjele državne zemlje

21. travnja 2017. - 20:12

Premda je poljoprivreda najvažnija gospodarska djelatnost na području grada Metkovića, odnos svih dosadašnjih vlasti prema poljoprivredi nije bio dobar, istaknuto je to na tiskovnoj konferenciji HDZ-a na kojoj su, uz Dalibora Milana, kandidata stranke za gradonačelnika, sudjelovali i državna tajnica u ministarstvu poljoprivrede, Marija Vučković te agronom, Robert Doko.

- Izradit ćemo strategiju razvoja poljoprivrede te postaviti razvojne smjernice u budućem razdoblju uz uključivanje poljoprivrednih proizvođača kako bi se detektirali osnovni problemi u proizvodnji i na tržištu - kazao je Milan.

Kao prioritete, Milan i Doko su naveli „Program potpora u poljoprivredi“ koji će podrazumijevati dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima iz proračuna Grada Metkovića.
- Dosadašnja izdvajanja iz gradskog proračuna bila su od 50 do 90 tisuća kuna, što je samo 0.2 posto proračuna. To će se promijeniti, pa će tako u prvoj godini biti izdvojeno 250 tisuća kuna a do kraja mandata i do 600 tisuća kuna, kazali su Doko i Milan, koji će se zalagati za reviziju podjele državne zemlje na području Vrbovaca.

- Za sve parcele s kojima se ne gospodari, prema zakonu tražit ćemo raskidanje ugovora o zakupu i ponovnu raspodjelu, pojasnio je Robert Doko.

18. travanj 2024 06:56