Županija Neretva

HDZ-ov KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Dalibor Milan: Dat ćemo do 600 tisuća kuna za metkovske poljoprivrednike i zalagati se za reviziju podjele državne zemlje

HDZ-ov KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Premda je poljoprivreda najvažnija gospodarska djelatnost na području grada Metkovića, odnos svih dosadašnjih vlasti prema poljoprivredi nije bio dobar, istaknuto je to na tiskovnoj konferenciji HDZ-a na kojoj su, uz Dalibora Milana, kandidata stranke za gradonačelnika, sudjelovali i državna tajnica u ministarstvu poljoprivrede, Marija Vučković te agronom, Robert Doko.

- Izradit ćemo strategiju razvoja poljoprivrede te postaviti razvojne smjernice u budućem razdoblju uz uključivanje poljoprivrednih proizvođača kako bi se detektirali osnovni problemi u proizvodnji i na tržištu - kazao je Milan.

Kao prioritete, Milan i Doko su naveli „Program potpora u poljoprivredi“ koji će podrazumijevati dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima iz proračuna Grada Metkovića.
- Dosadašnja izdvajanja iz gradskog proračuna bila su od 50 do 90 tisuća kuna, što je samo 0.2 posto proračuna. To će se promijeniti, pa će tako u prvoj godini biti izdvojeno 250 tisuća kuna a do kraja mandata i do 600 tisuća kuna, kazali su Doko i Milan, koji će se zalagati za reviziju podjele državne zemlje na području Vrbovaca.

- Za sve parcele s kojima se ne gospodari, prema zakonu tražit ćemo raskidanje ugovora o zakupu i ponovnu raspodjelu, pojasnio je Robert Doko.

Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije