StoryEditorOCM
NeretvaPredsjednik HSS-a Krešo Beljak u Metkoviću

Stipe Gabrić Jambo se vraća?

Piše PSD.
21. veljače 2017. - 19:46

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak i Stipe Gabrić Jambo održali su tiskovnu konferenciju u Metkoviću na kojoj je bilo govora o predstojećim lokalnim izborima. Beljak je istaknuo da HSS iz Metkovića kreće u kampanju te se nada da će se gradonačelnički kandidat HSS-a Stipe Gabrić Jambo, koji je po njegovim riječima uspješno vodio grad Metković šesnaest godina, ponovno vratiti na vlast.
- U Dubrovačko-neretvanskoj županiji imati ćemo još svoje kandidate u nekoliko gradova i općina, kazao je Beljak najavivši da će HSS najvjerojatnije imati gradonačelničkog kandidata u Dubrovniku. Ne bih o imenima iako je poznato da smo u Dubrovniku imali gradonačelnika 1997 godine. Trenutačno se pregovara sa nekoliko političkih stranaka u Dubrovniku, otkrio je Beljak.
Politika HSS koja će se predstaviti biti će drugačija negoli je bila proteklih godina. Nikoga nećemo napadati već isticati svoje kvalitete, rekao je Beljak, najavivši pozicioniranje HSS-a kao treće političke opcije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Kandidat za gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrić Jambo u izbornu utrku na lokalnim izborima ide samostalno bez ikakvih koalicija.
– Ja i tim koji ću izabrati možemo puno napraviti u Metkoviću. Nikoga neću napadati ni Most ni HDZ ni SDP ali situacija u gradu Metkoviću je jako loša zbog čega sam se i odlučio vratiti u politiku, rekao je Jambo.
Danas Metkovića nema nigdje. Propali su rukomet i košarka, nema posla, mladi se iseljavaju u Irsku. To je naša realnost. Za moga mandata su napravljena dva muzeja, muzej Narone i prirodoslovni muzej Metković, zbog kojega sam ja često prozivan po novinama da sam zloupotrijebio položaj i ovlasti. Prvostupanjski sud me oslobodio bilo kakve odgovornosti, kazao je Jambo, naglašavajući da je ova trenutačna vlast samo uvela naplatu parkinga.
- Ako ja i moj tim dobijemo vlast prvo što ćemo uraditi je ukidanje naplate parkinga kazao je Jambo, naglašavajući da se u metkoviću živi puno lošije negoli prije četiri godine.
O Mostu neću ništa govoriti, želim im sve najbolje ali naš program je bolji i ljepši Metković jer mi možemo puno bolje od njih, zaključio je Jambo, naglašavajući da će za lokalne izbore biti i do tisuću birača manje s obzirom na policija provodi kontrole prebivališta te dvojnim državljanima poništavaju osobne iskaznice, koji se odmah brišu i iz biračkih popisa.

Stanislav SOLDO
Snimio: Denis JERKOVIĆ Hanza Media

19. travanj 2024 22:08