Županija Neretva

PLAN UPRAVLJA NJA ZAĐŠTIĆENIM PODRUČJEM DELTE NERETVE

Održana radionica u Opuzenu

PLAN UPRAVLJA NJA ZAĐŠTIĆENIM PODRUČJEM DELTE NERETVE

U sklopu izrade prijedloga Plana upravljanja zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže na području Delte Neretve, u Opuzenu je održana druga radionica sudionika.  
 
Uvodni pozdrav u ime Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije prisutnima je uputio v.d. ravnatelj Ivan Stanović, a radionici su, između ostalih, prisustvovali predstavnici jedinica lokalne samouprave, Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, lokalnih udruga, Poljoprivredno- savjetodavne službe, Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dobrovoljnih vatrogasnih društava i MUP-a. Nazočili su i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Hrvatske agencije za okoliš i prirodu (HAOP).
 
Željka Rajković iz WWF-a (World Wide Fund for Nature– Svjetska organizacija za zaštitu prirode) je obrazložila ciljeve i program prijedloga Plana upravljanja, a Ivan Budinski iz Udruge BIOM predstavio je ciljeve i zakonske okvire upravljanja. Dubravko Dender je kao radnik Javne ustanove upoznao prisutne s rezultatima i aktivnostima radionice održane u Metkoviću 16. svibnja ove godine i s fazama procesa izrade prijedloga Plana.
 
Sudionici su imali priliku utvrditi aktivnosti potrebne za postizanje ciljeva a valja reći da je Plan upravljanja zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže Delte Neretve strateški dokument koji utvrđuje svrhu ekološke mreže. Autor plana je JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ uz stručnu podrušku Udruge BIOM iz Zagreba. Cilj je odrediti zajedničku viziju, ciljeve upravljanja i očuvanja zaštićenog i područja ekološke mreže te aktivnosti u Delti Neretve sljedećih deset godina.

Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije

Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu

Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na uvodnoj konferenciji strateškog projekta SMARTMED, održa...
Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu