StoryEditorOCM
NeretvaU PLOČAMA NOVI STUDIJ SVEUČILIŠTA U DUBROVNIKU

Specijalistički diplomski stručni studij Financijski menadžment

Piše Ahmet Kalajdžić Fotoarhiv HANZA media
14. listopada 2016. - 19:40

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH izdalo je dopusnicu Sveučilištu u Dubrovniku za izvedbu specijalističkoga diplomskog stručnog studija Financijski menadžment.

Studij će se od akademske 2016./2017. godine izvoditi kao izvanredni studij u Pločama. Traje dvije godine, a njegovim završetkom stječe se titula stručni/a specijalist/specijalistica financijskog menadžmenta s kraticom titule struč. spec. oec. Prethodno je studij pozitivno ocijenilo Povjerenstvo za unutarnji sustav osiguravanja i unapređivanja kvalitete, a pozitivno su ga recenzirala dva recenzenta te je Senat 17. prosinca 2015. odlučio prihvatiti ovaj studij.

Ovaj je studij nastavak preddiplomskog stručnog studija Financijski menadžment koje Sveučilište u Dubrovniku izvodi već petu godinu. Pozitivno mišljenje o ishodima učenja ovoga studija u procesu izdavanja dopusnice dali su: Dubrovačko- neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora- Županijska komora Dubrovnik, Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Dubrovnik, Jadransko osiguranje d.d. podružnica Dubrovnik i Zračna luka Dubrovnik d.o.o.

Studenti će ovaj studij upisivati u statusu izvanrednih studenata a upisna kvota je 20 studenata. Prijave za upis zaprimaju se od 17. do 20. listopada ove godine a sve potrebne informacije mogu se naći na web- stranicama Sveučilišta.

25. travanj 2024 03:37