StoryEditorOCM
KorčulaKORČULANKA ATLETIČARKA GODINE

SPORTSKO-ATLETSKI KLUB FIT Rita Biliš najbolja atletičarka kluba

Piše Dora Lozica
FOTO: Samoborska zimska trail utrka
10. siječnja 2020. - 12:05
Korčulanki Riti Biliš uručeno je priznanje za najbolju atletičarku Sportsko-Atletskog kluba FIT iz Zaprešića u 2019. godini. Rita je članica kluba dvije godine, trčanjem se bavi sedam godina, a priznanje, kaže, nije očekivala.

„Nije mi bilo ni na kraj pameti! Redovito treniram, rezultati su tu, napredujem i to mi je najveća nagrada za trud. Ipak, priznanje kluba mi je dodatni poticaj za nove uspjehe“, otkriva nam Rita.

Rita se natječe u utrkama na 10 km, polumaratonima, maratonima i trailovima, a trener joj je naš trofejni maratonac Ante Živković iz Metkovića. Prošlogodišnji rezultati najbolji su u njenoj dosadašnjoj trkačkoj karijeri te opravdavaju priznanje. Osvojila je treće mjesto na Nacionalnom cestovnom prvenstvu u kategoriji na 10 km, PB (personal best), odnosno najbolji osobni rezultat na polumaratonu u Pisi te PB na maratonu u Zagrebu. Uz te rezulatate ističe još i treće mjesto PloChallenge Halfmarathon-u u Pločama, prvo mjesto na Green Trail-u u Mljetu, drugo mjesto na Ston Wall Marathon-u (15 km), šesto mjesto na Dubrovačkom polumaratonu, drugo mjesto na trailu u Pakoštanima, prvo mjesto na Trogir Outdoor Festivalu, drugo mjesto na Zlarin Trail-u te sedmo mjesto na polumaratonu u Mostaru. Ove je godine četvrti put sudjelovala na utrci Wings for Life World Run u Zadru koja za nju ima posebno značenje.

„Wings for Life utrka je početak moje trkačke priče i zato se uvijek volim vraćati u Zadar. Trčanje sam upoznala u srednjoj školi uz rukomet, a potpuno sam se „zakačila“ prije sedam godina, dok na natjecanjima sudjelujem posljednje dvije, tri godine. Želja mi je istrčati sve naše otoke, otrčati šest velikih svjetskih maratona, trčati još brže i uživati u trčanju kao do sad“, priznala nam je Rita.
Poznavajući Ritu, ne sumnjamo u daljnje uspjehe!
24. travanj 2024 12:36