Županija Korčula

KORČULANSKA UDRUGA MLADIH

ZAPOČEO OTOČNI FESTIVUS Live svirke, partiji, slušaonice, fažol, kobasice i kuhano vino

KORČULANSKA UDRUGA MLADIH
Korčulansku je publiku prošle subote rasplesao Pepi Jogarde jedan od pionira hrvatske klupske scene te rezident legendarnog zagrebačkog kluba Masters otvorivši prvi Festivus, zabavni blagdanski program otočnog undergrounda.

Turistička zajednica i Grad Korčula svojim stanovnicima, što se blagdanske zabave tiče, ove godine ne nude gotovo ništa. U gradu neće biti niti jedne adventske kućice, a na glavnom gradskom trgu Plokati Korčulane će uvesti tek djelomično popularna pjevačica Domenica. Lokalni kafići zatvaraju oko 22 sata, a one željne zabave i druženja razveseliti može samo izlet u neko obližnje otočno naselje ili drugi grad.

Sve je to ponukalo članove Korčulanske udruge mladih (KUM) da u svojim prostorijama na Dominču osmisle i organiziraju jedini zabavni otočni program s glavom i repom, prvenstveno za ljubitelje undergorund zvuka, ali i za široke mase. Program su prigodno nazvali Festivus oslanjajući se na epizodu kultne humoristične serije Seinfeld u kojoj je Festivus proslava osmišljena kao anti-božićni slogan za sve one koji ne žele osjetiti pritisak blagdana u konzumerističkom smislu.

„Odlučili smo slaviti Festivus cijeli mjesec. Program je osmišljen za sve one koji žele osjetiti jedan sasvim drugačiji, rasplesani Božić bez uobičajenih blagdanskih presinga, i to pod budnim okom Don Vita Corleonea. Pridužite nam se čaroliji Festivusa te izliječite svoje frustracije. Festivus for the rest of us!“ , poručuju iz KUM-a.

Program kojeg su osmislili zaista je šarolik, a počeo je već prošle subote kad je Korčulane rasplesao jedan od pionira hrvatske klupske scene, omiljeni zagrebački DJ, rezident legendarnog kluba Masters, promotor, radijski voditelj i strastveni vinar Pepi Jogarde. Pepi je zabilježio nastupe u skoro svim poznatijim klubovima u regiji, na festivalima na domaćim prostorima, ali i u Europi, a korčulanska ga je publika već imala priliku slušati u Ljetnom kinu na Lost in the renaissance festivalu. Domaćini poznatom DJ-u bile su lokalne snage kumovskog elektronskog projekta Tajne svemira, Markaya i Turek.

Već ovog petka 13.-og Festivus se nastavlja u vidu Predbožićne noćne more u organizaciji KaP kolektiva K'o žena i Korčula after partyja KaP-a. Predbožićna mora gostuje u KUM-u već drugu godinu za redom, a okupljene će zabavljati uz poznate rock hitove te zvukove funka i novog vala za one koji preferiraju nježnije zvukove.

Tjedan dana nakon, u subotu 20. prosinca, Korčulane očekuje prava poslastica, nasup poznatog lokalnog benda Mačići čiji će live nastup pratiti prigodna spiza, kobasice i kuhano vino ispred prostorija KUM-a.

Već 23. prosinca, u ponedjeljak, uz slušanicu industrial, progresivnih i gothic rock hitova proslavit će se Festivus day. Ljubitelje metala zabavljat će DJ Dali Pine Tree, ali i kuhani fažol i kobasice.

Točno na Božić održat će se još jedno izdanje već kultnog Pozor! Inkobrod festivala. Uz brojne projekte KUM-a, godinama se popularnošću i posjećenošću posebno istaknuo Pozor! Inkobrod, neverendig festival elektronske glazbe koji je od 2008. godine redovno realizira nekoliko puta godišnje u prostorijama KUM-a, a do sada je ugostio brojna istaknuta imena hrvatske is svjetske klupske scene.

Ovogodišnji festivus zatvorit će Corleone 28. prosinca na plesnjaku uz ritmove moderne i retro disco scene prigodnog imena Don Vito voli Disco, a hitove će puštati DJ Markaya.

Prostorije KUM-a kultno su mjesto otočne alternativne koje su do danas iznjedrile brojne zanimljive projekte. Korčulanska udruga mladih (KUM), kao prva udruga mladih na otoku, osnovana je 2003. godine s ciljem promicanja alternativnih oblika umjetnosti i življenja. Po uzoru na KUM godinama su osnovane i brojne druge udruge mladih, no samo KUM ostaje aktivan do danas, dugih  i plodonosnih 17 godina. Uz raznovrsne underground koncerte i događanja, radionice i slušaonice , KUM okuplja sve one koji se ne snalaze, kako ističu, u svakodnevnom mainstreamu. Odaberite svoj datum, ili više njih, i ne propustite ovogodišnji Festivus.

#KUM #Festivus2019 #hohoNo

Dora Lozica

 
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije