StoryEditorOCM
KorčulaCENTAR ZA KULTURU POZIVA

"Stavite osmijeh na lice i pridružite nam se na adventu u Veloj Luci“

Piše DV
29. studenog 2019. - 15:27
Općina Vela Luka i njihova Turistička zajednica, u suradnji s udrugama i ustanovama, organiziraju program božićno - novogodišnjih blagdana naziva „Advent u Veloj Luci 2019./2020.“.

Iz Centra za kulturu Vela Luka najavljuju prvi adventski sajam na kojem će lokalne udruge već sutra prezentirati prigodne ukrase, a sajmovi i druženja u predblagdanskom ozračju nastavit će se odvijati i kroz sljedeće tri subote u prosincu. Ovog adventa, lokacija Žardin u centru Vele Luke dobit će novo ruho. Uz adventsku kućicu koja će biti postavljena u parku, postojeća svjetleća dekoracija dobit će nove motive.

Središnji događaj bit će uprizorenje živih jaslica u Veloj spili, 20. prosinca, i to treću godinu za redom u prapovijesnom arheološkom nalazištu. Osim članova pokladne udruge „Trtajun“, koji će utjeloviti likove iz biblijske priče, svojom glazbenom izvedbom događaj će upotpuniti Gradski zbor Brodosplit.

Badnji dan obilježit će jela s bakalarom, dok će staru godinu ispratiti uz „Lušku trpezu“ i tradicionalnu gastro ponudu. Iz Centra najavljuju kako će se 14. prosinca doznati tko je najuspješniji u lignjolovu, „Zimsku strku“ otrčati će 21. prosinca, a od 28. do 30. prosinca održat će se Malonogometni turnir kvartova.

Za najmlađe, priredili su dječji doček Nove godine, radionice, predstave, projekcije filmova u sklopu „Prosinca u knjižnici“, posjet Sv. Nikole, Djeda Božićnjaka i podjelu prigodnih poklona.
24. travanj 2024 12:40