StoryEditorOCM
KorčulaČETIRI DJELATNIKA ŠKOLE UČITI ĆE O NOVIM METODAMA I ALATIMA

OŠ Smokvica jedina sudjelovala u Erasmus+ KA1 projektu

Piše Dora Lozica
Foto: nastavnici
27. studenog 2019. - 17:40
U sklopu EU programa Erasmus+ kojim se podupire obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi, Osnovna škola Smokvica jedina je osnovna škola iz Dubrovačko-neretvanske županije koja je ove godine bila prihvaćena na natječaju za Erasmus+ KA1 projekte, projekte za usavršavanje pojedinaca.
 
Projektom Od svakodnevnih učenika do izvanrednih odraslih, učitelji Osnovne škole Smokvica željeli su utjecati na poboljšanje nastavnih metoda, inovativnih oblikovanja procesa podučavanja te na bolju implementaciju novoga kurikuluma u svojoj školi pomoću iskustva inozemnih kolega i inozemne prakse.
 
U suradnji s ravnateljem OŠ Smokvica Emilom Radovanovićem koji koordinira mobilnosti i osigurava potporu iz same škole, učitelji su posjetili raznovrsne tečajeve koji će im pomoći u ostvarivanju glavnog cilja, kvalitetnijem radu s učenicima. Učiteljica engleskoga jezika Marija Lipanović u tu je svrhu sudjelovala na tečaju Creative Methodology for Teachers of English as a Foreign Language u Londonu, čiji je cilj bio pružiti učiteljima engleskoga jezika nove ideje i inspiraciju za oblikovanje aktivnosti u procesu podučavanja.
 
Učiteljica kemije i biologije Daria Pecotić sudjelovala je na tečaju o upotrebi digitalnih alata u nastavi pod nazivom Digital classrooms koji se održao u Istanbulu. Knjižničarka Ana Ćurković u sklopu tečaja A school for tomorrow – how Finland is preparing for the future posjetila je Finsku, točnije Helsinki i Vantaau gdje je dobila izvrstan uvid u finski sustav obrazovanja te pregršt informacija o digitalnim aplikacijama i alatima koji se mogu koristiti na tabletu tijekom procesa učenja i podučavanja, a koji će savršeno poslužiti u svrhu implementacije novoga kurikuluma.
 
Osim provedenih mobilnosti, učitelj povijesti i geografije Ivan Plantić sudjelovat će iduće godine na tečaju SMILE Istanbul - Using museums and heritage as a teaching and learning resource u Istanbulu, čiji je naglasak na oblikovanju kulturnog identiteta kroz kulturno naslijeđe i na stjecanju prenosivih vještina koje su bitne za proces podučavanja i učenja.
 
„Svi tečajevi zasigurno će rezultirati brojnim novim idejama, pomoći nama učiteljima u poboljšanju vještina i kompetencija, a samim tim i Osnovnoj školi Smokvica da novim iskustvima iz inozemstva poboljšamo cjelokupni proces podučavanja i učenja te na pravi način implementiraju novi kurikulum“, poručuju iz OŠ Smokvica.
Dora Lozica   FOTO: nastavnici
 
 
25. travanj 2024 04:15