Županija Korčula

VANDALIZAM U LUMBARDI

Neprimjerenim porukama išaran oltarni prostor oko jame Bultina

VANDALIZAM U LUMBARDI
U Lumbardi na otoku Korčula počinjen je fašistički vandalizam, dosad nezabilježen na ovim prostorima. Naime, proteklog vikenda išaran je crvenom i crnom bojom s neprimjerenim porukama i zločinačkim simbolima (zvjezda petokraka), nedavno uređeni oltarni prostor oko jame Bultina (Križ, Oltar, Info tabla), javljaju iz udruge Hrvatski domobran.

To je mjesto likvidacije više stotina domoljuba, vojnika i civila ubijenih podkraj i nakon završetka Drugog svjetskog rata. Inače, u jami leže dosada nepoznati broj nijemih svjedoka i nevinih žrtava komunističko-partizanskog zločina počinjenog nad žiteljima sa šireg dubrovačkog područja, kao i zarobljenih njemačkih vojnika iz II svjetskog rata. 

Prema dostupnim, ali još uvijek nepotvrđenim  informacijama riječ je o šesto do devetsto žrtava svirepog zločina počinjenog
od strane lokalnih komunističkih dobrovoljaca, partizanskih zlikovaca, u ime tadašnjeg totalitarnog komunističkog režima.

Spomen ploča, Križ i Oltar financiran je i postavljen dobrovoljnim prilozima i radom dubrovačkih i lubmarajskih domobrana tijekom proljeća 2016. godine, a Oltar i Križ su blagoslovljeni na komemoraciji i sv Misi. krajem svibnja te godine. Ovaj dosada nezabilježeni fašistički vandalizam na Korčuli uredno je prijavljen Policijskoj postaji u gradu Korčuli, a nama ostaje nadati se kako će službene osobe promptno reagirati i pronaći antifašističkog vandala/e.
 
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije