StoryEditorOCM
KorčulaČASOPIS ZA PUTOVANJA BIG 7

Korčula peti najljepši otok na svijetu

Piše PSD.
12. listopada 2019. - 23:19
Časopis za putovanja Big 7 Travel nedavno je objavio listu 50 najboljih otoka za 2019. godinu, a na visokom petom mjestu je Korčula.
Lista je sastavljena iz ankete više od 5000 čitatelja magazina o njihovim popularnim destinacijama, ali korišteni su i podaci sa stranica za recenzije, a na konačan poredak utjecalo je i mišljenje uredništva. Čitavu listu 50 najboljih otoka za 2019. Big 7 Travela možete vidjeti ovdje.
Na samom vrhu nalazi se mali islandski otočić Flatey, s populacijom od samo petero ljudi, za koji mnogi kažu da izgleda kao filmski set. Za Korčulu, koja je na petom mjestu, Big 7 Travel kaže kako je jedna od destinacija koje se moraju posjetiti na jugu Dalmacije. Kažu kako je prednost Korčule to što je udaljenija od ostalih otoka te se može uživati u manjoj gužvi, a dodaju i kako je ljudi zovu "malim Dubrovnikom" zbog srednjovjekovnih trgova, crkava, palača i kuća, "dok plaže i gusta šuma nude nevjerojatne krajolike."
Uz petu Korčulu, četvrti je Sommarøy, Norveška, na trećem mjestu Espiritu Santo, Vanuatu, 2. Palawan, Filipini, a na prvom mjestu je Flatey, Island.
16. travanj 2024 15:59