StoryEditorOCM
KorčulaS OZNAKOM HRVATSKOG OTOČNOG PROIZVODA

Održana korčulanska Slatka ruta 

Piše Dora Lozica
11. listopada 2019. - 10:40
„Imamo rute slanih proizvoda, rute vina i maslinovog ulja, ali ne i slatkih, tradicionalnih proizvoda zbog čega smo se odlučili organizirati ovakav događaj“, objasnila je Miljana Borojević, voditeljica destinacijskog menadžmenta TZG Korčule.

Jučer je organizirana prva pješačka slatka ruta proizvođača s područja Grada Korčule koji nose oznaku Hrvatskog otočnog proizvoda pod nazivom „Slatka ruta hrvatskih otočnih proizvođača“. Pješačka ruta duga je osam kilometara, a traje četiri sata te uključuje posjet i degustaciju slatkih proizvoda. Ruta je započela kultnom slastičarnicom Cukarin gdje su posjetitelji kušali klašune i druge proizvode poznate slastičarke Smiljane Matijace, tradicionalne kolače isprobali su i u slastičarnici Škatula, a lokalni med tijekom posjeta OPG-u Komparak. Nagrađivane domaće marmelade i džemove kušali su u OPG-u Bažika u Lumabardi, a pješačka je rutu uključivala i pomoć vodiča.

„Jučerašnja slatka ruta namijenjena je prvenstveno medijima kako bi se promovirala ta vrsta proizvoda i turističkog programa, te kako bi se spojile turističke agencije s proizvođačima. Želimo unaprijediti proizvode koji već postije, potaknuti druge proizvođače da se okušaju u dobivanju otočnog proizvoda, ali i spojiti te umrežiti postojeće proizvođače i partnere“, objasnila je Miljana Borojević.

Ruta je protekla u zanimljivom, edukativnom i slatkom tonu uz organizatore TZG Korčule i partnere.
 
Dora Lozica
 
20. travanj 2024 00:36