Županija Korčula

OBNAVLJA SE TERASA I POSTAVLJA TOPLINSKA ZAŠTITA KROVA

Energetska obnova zgrade Doma za starije osobe Vela Luka

OBNAVLJA SE TERASA I POSTAVLJA TOPLINSKA ZAŠTITA KROVA
Projekt Energetska obnova zgrade Doma za starije osobe Vela Luka vrijedan je 4.073.400,57 kuna. Za ovaj projekt Domu je dodijeljen iznos od 1.483.904.69 kuna bespovratnih sredstava, te je ostatak do pune vrijednosti projekta osigurala Dubrovačko-neretvanska županija.

U sklopu projekta planirani su radovi na toplinskoj zaštiti krova, vanjskog zida i terasa prema vanjskom prostoru, zamjena vanjske stolarije te zamjena postojećeg sustava pripreme tople vode sustavom koji koristi obnovljive izvore energije.
Nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt u listopadu 2018.godine, kojega je Dom za starije osobe Vela Luka potpisao sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, krenuo je proces javne nabave za izvođače radova na ovom projektu.

Ugovor o izvođenju radova svečano je potpisan 8.svibnja 2019.godine sa izabranim izvođačem radova i to Zajednicom gospodarskih subjekata Capitalis d.o.o., Klima sistemi d.o.o. i Crivac d.o.o. Nešto kasnije potpisani su ugovori za provedbu stručnog nadzora gradnje i koordinatora zaštite na radu tijekom izvođenja radova sa tvrtkom Deltagrad.

Postupak uvođenja izvođača u posao proveden je 5.lipnja 2019.godine te je odmah po uvođenju u posao izvođač započeo sa radovima.  Oko cijele zgrade postavljena je skela te su započeti pripremni radovi na fasadi zgrade. Nabavljena je i oprema za strojarski dio projekta. Završetak radova očekuje se u travnju 2020.godine.
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije