Županija Korčula

BORAK OSTAO BEZ FINALA PRVI PUT U 12 GODINA

Korčulansko finale Biline – Stari Grad

BORAK OSTAO BEZ FINALA PRVI PUT U 12 GODINA
Višestruki prvak Borak koji je osvajao pehar šest godina zaredom, sinoć je u jednoj od najneizvjesnijih završnica Prvenstva grada Korčule u vaterpolu izgubio jedan razlike (9-10) od vaterpolista Staroga grada te se nakon dugih 12 godina neće natjecati u finalu.
Šuškalo se posljednjih dana o mogućnosti da inače nepobjedivi Borak ove godine izgubi od Staroga grada, a kao glavni argument navodi se neočekivani transfer nekadašnjeg trenera Borka Bojana Matutinovića u redove Staroga grada. Matutinović je pravo da zaigra za Starograđane stekao jer ima kuću u starome gradu, a sinoć su upravo njegova četiri gola prevagnula u korsit Metropole.
Glasni su i veseli bili navijači Staroga grada, ali pretjerano nesretni nisu bili ni navijači Borka svjesni da je ovakav neočekivani rasplet dobar za prvenstvo jer donosi novi elan i promjenu. Tako će za broncu snage ogledati Borčani i vječni gubitnici Nikolaši, a u finalu će zaigrati Biline protiv Starograđana.
„Ponovit ćemo igru iz polufinala, posebno mislim na jaku obranu. Očekujem tvrdu utakmicu do samoga kraja, ali nije nas strah nikoga, imamo svoju taktiku i virujemo u pobjedu“, poručuje trener Bilina, Frano Radovanović Bjondo.
Neizvjesno finale okupit će večeras brojne navijače na otvoreni bazen KPK. Biline su do sad prvenstvo osvajale tri puta, posljednji put 2012. godine, a Stari grad u novijoj povijesti još niti jedanput.
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije