StoryEditorOCM
KorčulaNAJVEĆI DOČEK DOSAD

RIBAFISH DOČEKAN NA KORČULI Ovo je nešto fenomenalno, ovo nisu doživjeti ni Tito ni Tuđman!

Piše Dora Lozica
12. srpnja 2019. - 17:09
Prepuna je bila jutros gradska plaža Banje povodom dočeka Domagoja Jakopovića Ribafisha koji je jučer, unatoč jakoj buri i valovima, otplivao 17 kilometara od Mljeta do Korčule u sklopu projekta RokOtok.

Djeca, mame, tate, bake, djedovi, Udruga Korčulanske Pjatance, Gradsko društvo Crvenog križa Korčula, turisti, posjetitelji, novinari – svi su jutros gromoglasnim pljeskom pozdravili poznatog novinara Domagoja Jakopovića Ribafisha na korčulanskoj gradskoj plaži Banje. Teško je u jednoj rečenici opisati koliko su emocija Korčulani stisnuli u taj jedan pljesak, no podršku projektu RokOtok pokazali su velikim odazivom, najvećim dočekom do sad, ali i izvrsnom organizacijom.

„Ovo nije doček, ovo je nešto fenomenalno, ovo nisu doživjeti ni Tito ni Tuđman, ovo je jednostavno sjajno!“, priznao je Ribafish koji se družio s djecom pričajući im o važnosti ekologije, o projektu, hrvatskim otocima, čitanju knjiga i drugim zanimljivim temama. Djeca su interaktivno sudjelovala u pričama, a svi okupljeni, oni gladni i oni žedni, uživali su i u šarolikoj i bogatoj zakusci koju su pripremili članovi Udruge Korčulanske Pjatance.

Kako doznajemo od Ribafisha, iako je jučer otplivao vrlo zahtjevnu dionicu od Mljeta do Korčule uz valove veće od tri metra i jake udare bure, RokOtok ide dalje.

„Sutra idemo u Velu Luku, tamo me u Gradini čekaju mama i tata, a prekosutra me čeka veliki zalogaj od Brne do Lastova, ukupno 15 kilometara i 6 sati plivanja. Puno mi pomaže Ivan Jurić, spasilac iz Dubrovnika koji je puno bolji plivač od mene i do sada smo skupa otplivali više od 30 kilometara. Jučer je bilo teško, ali kad više ne ide sjetim se ideje projekta i guram dalje. Nakon Lastova idemo na Prežbu, onda sa sjevera Korčule plivamo do Šćedra, sa Šćedra na Hvar, sa Hvara na Vis, s Visa na Biševo i Veliki Budikovac, potom na Brač, s Brača na Šoltu, sa Šolte na Drvenik Veli i Drvenik Mali te na kraju do Čiova. Sljedeće godine još 17 otoka, a godinu iza još 17. Hvala svima koji mi pomažu, u prvom redu Kasandri, doktorici Eni, snimatelju Igoru, kapetanu Lovri i svim prijateljima koji se trude da RokOtok postane nešto prekrasno“, poručio je Ribafish koji je nakon druženja okupljenoj djeci podijelio poklone, knjigu Rokotok te popularnu društvenu igru Čovječe ne ljuti se s karakterističnim motivima otoka. Oni koji su zbog neočekivanog odaziva ostali bez poklona, ističe Ribafish, mogu mu se javiti na mail, a on će se potruditi ispraviti tu nepravdu.

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini. Njegov otac Domagoj Jakopović odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt. Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. I Velolučani i Smokvičani će dočekati i otpratiti Ribafisha u novu plivački avanturu priključujući se cijeloj Dalmaciji koja je prepoznala i podržala važnost ovog najpopularnijeg, ovogodišnjeg ljetnog projekta.
20. travanj 2024 00:00