StoryEditorOCM
KorčulaTOPLO I ZABAVNO LJETO U KORČULI

Nina Badrić, Elemental, SARS i mnogi drugi

Piše Dora Lozica
9. srpnja 2019. - 19:40
U organizaciji Grada Korčule, Turističke zajednice Grada Korčule, Centra za kulturu Korčula, Gradske knjižnice Ivan Vidali u suradnji s brojnim udrugama i inicijativama, Korčulani će ovog ljeta uživati u više od desetak popularnih kazališnih predstava za djecu i odrasle, desetak koncerata zabavne glazbe, više od desetak koncerata klasične glazbe, brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama te ljetnim kino projekcijama i predstavljanjima knjiga.

Srpanj i kolovoz u Korčuli obiluju događanjima, a mi ćemo pokušati izdvojiti najzanimljivije koji su na rasporedu ovog ljeta.
Ako vas privlače zabavni koncerti poznatih hrvatskih estradnjaka, ovog ljeta možete birati. Marko Perković Thompson nastupit će 15. srpnja u Čari povodom blagdana Sv. Jakova i Gospe od Čarskog polja, 27. srpnja na Trgu Sv. Justine nastupit će Zorica Kondža, a povodom Sv. Todora i Dana Grada Korčule 31. srpnja na glavnom gradskom trgu Plokati pjevat će Nina Badrić. Točno 20. srpnja započet će i Marko Polo Fest koji će okupiti brojne izvođače, 02. kolovoza rezerviran je za već tradicionalni Korkyra Jazz Festival na kojem će nastupiti Marin Jerkunica Quartet, dva dana kasnije na Trgu. Sv. Justine pjevat će Radojka Šverko. Povodm blagdana Gospe od sniga u Pupnatu će nastupiti Goran Karan, a 8. kolovoza na Plokati korčulansku će publiku rasplesati popularni S.A.R.S. kao i Elemental 14. kolovoza. Poslastica za ljubitelje elektronske glazbe na programu je 16. kolovoza u Ljetnom kinu gdje će u sklopu festivala „Lost in the renaissance“ nastupiti Svemirko, Kristijan Molnar, Felver i drugi.

Ako ste ljubitelj klasične glazbe, ovog je ljeta Korčula idealna destinacija za vas. Program za već poznati „klasični utorak“ u katedrali Sv. Marka u Korčuli ove će vas sezone oduševiti. Na rasporedu su koncert dječjeg zbora Voena iz SAD-a 9. srpnja, Dubrovački gudački kvartet 16. srpnja, Zagrebački kvartet 30.srpnja, Zagrebački komorni orkestar 6. kolovoza, Splitski gitaristički kvartet 13. kolovoza, koncert korčulanima omiljenog Marina Jerkunice ispred katedrale 22. kolovoza i mnogih drugih. Naravno, rujan je rezerviran za nezaobilazni i svjetski poznati Korkyra Barok Festival.

Neće vas razočarati ni raspored kazališnih predstava za djecu i odrasle. Ovog će ljeta Korčulu posjetiti Teatar EXIT kazališnom predstavom „Nevjerojatan događaj“ 10. srpnja te „Pluća“ 22.srpnja , Lutkarski igrokaz Mira Gavrana 17. srpnja, vraćaju se i „Brodolomke“ 25. srpnja, a uz brojne druge predstave izdvajamo još „Balonijadu“ u Gradskom parku, radionicu za djecu uz kazališnu predstavu „Djed i Karlo“. Posebno zanimljivo i kreativno „Ljeto u knjižnici“ za najmlađe uključuje radionice programiranja i robotike svaki ponedjeljak od 18 do 19 sati, svaki utorak od 18 do 19:30 sati društvene igre, te svaki četvrtak od 18 do 19 sati likovne radionice.

Srpanj i Kolovoz u Korčuli proći će i u znaku knjige. Uz književni festival „Korčula, centar Europe“ tijekom kojeg će se od 11. do 28 srpnja u 14 festivalskih večeri predstaviti 16 autora iz Hrvatske i Europe na nekoliko različtih jezika, spomenut ćemo i zanimljivo predstavljanje knjige „Putovanje dolinom sjenki“ autora Jure Srhoja 19. Srpnja, promociju „Slatke Hrvatske“ autorice Franice Tasovac 1.kolovoza te popularni „ŠUŠUR!“ Festival od riči koji će ove godine začiniti kolovoško ljeto 3. i 4.
Zanimaju li vas više okusi, nego slike i zvukovi, 14. srpnja predviđen je za vinski festival „Crni otok, bijela vina“ na Trgu Sv. Justine, svake srijede na Spomeniku ili Rotondi održava se Sajam otočnih proizvoda „Okusi korčule“, a ne smijete propustiti ni glasovitu „Makarunadu“, festival žrnovskih makaruna koja će se ove godine održati 11. srpnja u Kampušu.

Brojna događanja nismo niti nabrojili, poput projekcija svjetskih hit filmova, program u Ljetnom kinu, program Sive zone, brojne izložbe, dječje, kulturne i sportske manifestacije, redovne izvedbe moreške, kumpanije te klapse večeri. Cijeli ljetni program možete pronaći na www.kulturakorcula.hr

Dora Lozica
 
 
19. travanj 2024 21:43