StoryEditorOCM
KorčulaHBO DOLAZI U KORČULU

Snima se finale druge sezone serije "Succession"

Piše Dora Lozica
5. srpnja 2019. - 23:50
Filmska ekipa produkcijske kuće Ambasada Film i televizijske kuće HBO boravit će u Korčuli od 17. do 20. srpnja gdje će snimati finale druge sezone serije „Succession“.

Radnja serije prati živote Američke bogataške obitelji koja vodi globalnu medijsku korporaciju, a glume ih poznata imena poput Brian Coxa, Kieran Culkina, Natalie Gold i drugi. Kako neslužbeno doznajemo, serija će se snimati na raznim lokacijama od Dubrovnika do Korčule, a u Korčuli je predviđeno snimanje od 17. do 20. srpnja na nekoliko lokacija u starogradskoj jezgri. Filmska ekipa HBO-a u Korčulu će uploviti 17. srpnja i to navodno na području brodogradilišta „Leda“ gdje će privezati jahtu i dodatne brodove te parkirati kamione i svu potrebnu opremu. Većinu scena snimit će na ulazu u starogradsku jezgru, ispred katedrale Sv. Marka te u restoranu „Cupido“, a snimat će i noću što nam je potvrdio i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.

„Istina je da smo dobili upite s datumima i lokacijama od strane Ambasada Filma i HBO-a, poslali su određene posebne zahtjeve poput dužeg korištenja javne rasvjete zbog nooćnog snimanja i slično. Ovo je prvi put da će Grad ugostiti neku veću produkciju i mi ćemo im omogućiti sve nama dostupne resurse. Ne vjerujem da ćemo naplatiti te usluge“ – poručio je Fabris.

Iako su se ljubitelji najgledanije serije u povijesti HBO-a „Game of thrones“ nadali kako će HBO na Korčuli snimati „prequel“ poznate priče iz Westerosa radnog naziva „Bloodmoon“, za sad nema nikakvih službenih informacija, no gradonačelnik Fabris navodi kako ta opcija još uvijek nije isključena. Televizijsku dramu „Succession“ koja će se snimati na Korčuli osmišljava i realizira gotovo ista filmska ekipa koja radi na projektu „Bloodmoon“  pa je, navodno, bilo razgovora i o već vrlo iščekivanom „prequelu“.

Dora Lozica
 
 
23. travanj 2024 01:10